De bouwers van de 380 kV-hoogspanningsverbinding nodigen de buurt uit

HET HOGELAND – TenneT, de beheerder van het hoogspanningsnet in Nederland, doet op een bijzondere manier mee aan de Burendag. Iedereen mag zaterdag in Stedum langs komen voor een kijkje achter de schermen bij de aanleg nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding Eemshaven-Vierverlaten op de projectlocatie Delleweg 11a

In de schuur en tuin geven TenneT, Strukton Mobilis, BAM Infra en Spie een kijkje achter de schermen van de bouw van de nieuwe hoogspanningsverbinding Eemshaven-Vierverlaten die op veel plaatsen al zichtbaar is door de nieuwe ranke masten. “Bezoekers kunnen een fietstocht of een wandeling maken langs een of meer van de bouwlocaties. Zo kan je  met eigen ogen de grote staalconstructies en ankerkooien zien. En wat dacht je van een reis achter het stopcontact met de VR-bril door een hoogspanningslijn van TenneT?” zegt TenneT in de uitnodiging.

In de tuin staan opgesteld diverse machines die gebruikt worden bij de aanleg van de verbinding die voor een deel door het gebied van de gemeente Het Hogeland loopt. Projectmedewerkers zijn aanwezig voor toelichting. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zo is er een springkussen en een hele grote zandbak in de schuur. Limonade, koffie, thee en snacks staan klaar.

Zoals bekend bouwt TenneT de stroomsnelweg tussen Eemshaven en Vierverlaten (380.000 Volt). Na ingebruikname vervangt deze de bestaande (220 kV) verbinding. De nieuwe verbinding maakt fors meer elektriciteitstransport mogelijk vanaf energieknooppunt Eemshaven naar Groningen en de rest van noordelijk Nederland. De bouw van de verbinding, en de uitbreiding van het hoogspanningsstation Vierverlaten (bij Westpoort Groningen) is halverwege, in 2023 is deze klaar. Voor meer informatie, zie: www.eemshaven-vierverlaten380kv.nl<http://www.eemshaven-vierverlaten380kv.nl>

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !