Gezamenlijke viering katholieke kerken in Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – De vijf katholieke kerken van Noord-Groningen houden zondag voor het eerst na twee jaar een gezamenlijke viering in de Sint Willibrorduskerk in Kloosterburen (aanvang 10.00 uur). 

Omdat de Heilige Jacobus de Meerdere-kerk in Uithuizen, die het meest centraal ligt maar op dit moment wordt gerestaureerd, niet beschikbaar is, is voor de volgende grootste kerk gekozen om zo veilig mogelijk maar wel gezamenlijk het nieuwe kerk- en werkjaar te kunnen starten. In de anderhalf jaar coronatijd zijn er veel online-vieringen uitgezonden en zijn de kerken maandenlang dicht geweest, maar langzaam hoopt de Heilige Liudgerparochie haar gemeenschap weer bij elkaar te brengen voor een nieuw begin van kerkelijke vieringen, eerste communie-, vormsel- en leer-groepen (catechese), voor activiteiten rond zieken, ouderen en kwetsbare mensen (diaconie) en nieuwe initiatieven rond gemeenschapsopbouw.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.