Dorpsgidsen waarderen aangeboden verrassingsavond

WINSUM – De dorpsgidsen van het ‘Allermooiste dorp van Nederland’ werden donderdagavond verrast door hun akela, Peterina Geertsema. Zij had een gezellige bijeenkomst geregeld bij Camping Marenland van Robbert van Barneveld, in z’n vrije tijd ook actief om mensen de mooiste en meest bijzondere plekjes van Winsum te laten zien en erover te vertellen.

Rond de klok van 18.00 uur was het verzamelen bij Marenland, waarna met z’n allen in een praam Winsum vanaf het water kon worden aanschouwd. Deze praam zal worden ‘aangepakt’ en in de toekomst worden ingezet bij rondleidingen.

Bij terugkomst was er een koud buffet + soep en was er een pubquiz georganiseerd door ‘Mister Traliedeur’ Rick Koens, eveneens dorpsgids. Verder las Kees Pol twee gedichten voor uit eigen werk. Over de Tiggeljongen en Het allermooiste dorp van Nederland.

Nadat er nog even gezellig was nagezeten en ervaringen waren gedeeld, ging men naar huis. Niet met lege handen, want iedereen kreeg een bos bloemen, een verrassingspakket vol lekkernijen en een persoonlijke Happy Stone.

De dorpsgidsen hadden een geweldige avond beleefd en die enthousiasme zette zich voort in de groeps-app; vele foto’s gingen ’s avonds nog over en weer. En daarna……………../AT

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.