Udiros te sterk voor DWA/Argo

WINSUM – Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo een thuiswedstrijd tegen Udiros uit Nieuwehorne. Net als een week eerder moest DWA/Argo al meteen in de beginfase in de achtervolging en dat werd de ploeg fataal. Het lukte niet om de opgelopen achterstand te overbruggen. Na een ruststand van 8-12, wist Udiros de twee punten mee terug naar huis te nemen. De eindstand werd 17-21.

Sanne Schuuring startte afgelopen zaterdag op de bank, de andere vier dames speelde in de basis. Bij de heren stond Nick Brandsma wederom in de basis, vanwege een blessure bij Ole Smedema. Udiros wist als eerste de score te openen met twee treffers, maar Jildau Smedema zorgde voor een 1-2 op het scorebord. Udiros begon direct scherp en was trefzeker met vier treffers op rij. Dit zorgde er al snel voor dat DWA/Argo in de achtervolging moest. Nick Brandsma wist de 2-6 te scoren, maar Udiros gaf hierop weer een antwoord.

DWA/Argo had grote moeite om het scoren van de tegenstanders bij te benen, maar langzaam begon het beter te draaien bij de ploeg van coach Leo Schuuring. Natasja Schuuring maakte de 3-7, maar Udiros wist het gat weer groter te maken. Nick Brandsma zorgde voor een 4-8 en Udiros maakte twee treffers waardoor het 4-10 werd. Bij deze stand kwam het scoren van de thuisploeg wat beter op gang. Door doelpunten uit handen van Tom van der Laan, Jesse Reker en Jildau Smedema, en een sterke verdediging, werd de stand 7-10 en kwam er weer wat meer geloof bij DWA/Argo. Udiros was echter niet onder de indruk en maakte opnieuw twee treffers achter elkaar, zodat het gat weer vijf doelpunten was. Vlak voor de rust maakte Lynn van der Kroft haar eerste doelpunt en gingen de ploegen met een 8-12 stand de rust in. De treffers vielen steeds om en om in het laatste deel van de eerste helft, maar de korfballers uit Winsum en Bedum wisten niet dichterbij te komen.

Coach Leo Schuuring hamerde erop dat er nog van alles mogelijk was en dat er echt wel punten te behalen waren in dit duel. Na de rust scoorde Udiros opnieuw, maar Jesse Reker en Lynn van der Kroft waren opnieuw trefzeker. DWA/Argo kon echter niet tot het gaatje van twee treffers verschil komen, want Udiros zorgde voor een stand van 10-14. In de resterende deel van de tweede helft vielen de doelpunten ook weer om en om. DWA/Argo bleef achter de scores van Udiros aanlopen en kon de Friezen niet achterhalen. Het gat bleef steeds drie of vier treffers. DWA/Argo liet in deze wedstrijd zien, zeker niet onder te doen voor een ploeg als Udiros, maar zal in volgende wedstrijden van het begin af aan moeten meescoren, om kans op de overwinning te maken. De eindstand in Winsum was 17-21. Doelpunten uit de tweede helft kwamen uit handen van: Yarin Smedema (2x), Lynn van der Kroft, Natasja Schuuring, Nick Brandsma (2x) en Jesse Reker.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma(4x), Jesse Reker (3x), Lynn van der Kroft (3x), Yarin Smedema (2x), Jildau Smedema(2x), Natasja Schuuring(2x), Tom van der Laan (1x).

Aanstaande zaterdag reist DWA/Argo af naar Ureterp en speelt DWA/Argo tegen koploper Oerterp/VKC. Dit duel zal om 15.30 uur van start gaan.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !