Winsum VR1 start competitie met 4-0 winst

WINSUM – Zaterdag 25 september, bijna een jaar na de laatst gespeelde competitiewedstrijd, was het eindelijk weer zover. Op het programma stond een thuiswedstrijd tegen De Weide uit Hoogeveen. Op het Geert Reinderspark was het dan ook de hele dag weer een komen en gaan van diverse clubs. Ouderwetse gezelligheid op het sportpark dat vandaag ook in het teken stond van de dag van de scheidsrechter. Vanwege de competitiestart en de dag van de scheidsrechter had de voorzitter gezorgd voor iets lekkers bij de koffie.

Om 15.00 uur werd er afgetrapt op veld 1 en Wiebrand beschikte over een vrij fitte selectie. Alleen Kim was nog geblesseerd en kon niet meespelen. Er werd de 1e helft bij Winsum vrij onrustig gespeeld; veel lange ballen en er werd weinig rond gespeeld, toch kwam Winsum in de 10e minuut op voorsprong. Thirza geeft een lange bal op Anouk die hiermee 1-op-1 komt te staan met de keeper. Anouk blijft rustig en schuift de bal langs de keeper in de hoek. In de 17e minuut is het De Weide dat 1-op-1 komt te staan met Willisa, maar zij verkleint haar doel en de speelster van De Weide schiet de bal naast. Acht minuten later is het wel weer raak voor Winsum. Lois draait bij haar directe tegenstander open en heeft alle ruimte om voor te geven op Anouk. Die schiet op doel maar de keeper kan er geen grip op krijgen en laat de bal los, waardoor Chantal de bal op kan pikken en de 2-0 noteert. Dit is dan ook de ruststand.

In de rust is er voor de trainer nog geen aanleiding om te wisselen en zo komen de dames ongewijzigd weer het veld op. Na 10 minuten wordt er door Wiebrand een verse wissel ingebracht. Berber wordt gewisseld voor Linda. Nog geen minuut na deze wissel bouwt Winsum de score verder uit. Thirza geeft een voorzet op Anouk en zij schiet de bal langs de goalie en zet daarmee de 3-0 op het fictieve scorebord. In de 67e minuut is het Lois die een prachtige kans krijgt en alleen voor de keeper staat, echter schiet zij de bal op de paal. Winsum blijft druk uitoefenen op het doel van De Weide. Waarschijnlijk door dit schot waren het de voetbalschoenen van Lois die toe waren aan een wissel. Ze had haar hele hak eronder vandaan geschoten en moest verder op de schoenen van Berber. Een minuut later krijgt Lois nog een uitgelezen kans op haar nieuwe patta’s. In de 78e minuut is het Jolien, (die een Dijk van een wedstrijd speelde) die Anouk de diepte instuurt en zij geeft de bal voor op Lois echter schiet zij de bal recht in de handen van de keeper. In de 83e minuut is daar dan toch de 4-0. Lois geeft een steekbal op Chantal die hier wel raad mee weet en de bal langs de keeper tegen het net schiet. Gelijk daarna wordt Chantal ook gewisseld en speelt Nina de laatste minuten nog mee. Na 92 minuten vind de scheidsrechter het wel genoeg en fluit voor de wedstrijd. Hiermee wint VR1 de eerste competitiewedstrijd en wordt er volgende week koers gezet richting Koekange.