Rookworst van Keurslager Kamps weer met ‘Goud’ bekroond

WINSUM – Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring in eind september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Ook dit jaar kreeg de rookworst van Henk Kamps, Keurslager te Winsum, het predicaat ‘Goud’.

Elk jaar weer steekt Keurslager Kamps veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. “Onze rookworst wordt gemaakt van vers uitgesneden varkensvlees uit eigen omgeving en van varkens die diervriendelijk zijn grootgebracht”, vertelt de trotse Keurslager uit Winsum.

“Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. Zo wordt het ontdaan van pezen en zeentjes en met onze eigen samengestelde kruidenmix voor rookworst op smaak gebracht. De rookworst wordt tot slot in onze eigen rokerij afgerookt met een zuiver mengsel van eiken en beukenhout. Zo zijn wij in staat om de perfecte rookworst te leveren voor de rookworstkeuring én voor onze klanten”, voegt de gedreven ondernemer toe.

Proeven!

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 11 t/m 16 oktober de tweede rookworst gratis! Het seizoen is daarmee, als het aan aan Kamps ligt, officieel geopend.

Jaarlijkse rookworstkeuring

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !