Boxin’ The Vox naar De Hoogte Winsum

WINSUM – Zondag 10 oktober komt het Nederlandse folkduo Boxin’ The Vox langs bij Rocking Good Folk in zalencentrum De Hoogte in Winsum.  

Het Nederlandse folkduo Boxin’ The Vox bestaat uit David Plasmeijer (zang, luit, banjo) en Anne-Lotte Paymans (zang, gitaar). Dit gelukkig getrouwde stel is geen onbekende in de Nederlandse en Ierse folkscene. Hun muziek is geïnspireerd op Ierse folkhelden als Luka Bloom, Christy Moore, Mary Black en Sinéad O’Connor; jaren 60/70 artiesten als Melanie Safka en Simon & Garfunkel en hedendaagse acts als Amy MacDonald en The Cranberries. Het duo speelde eerder op festivals in Ierland en Nederland.

In 2017 bracht Boxin’ The Vox het debuutalbum ‘Take me home’ uit. Het meest opvallende lied is de vertaling van de Vondeling van Ameland van Boudewijn de Groot en Freek de Jonge. David en Anne-Lotte hebben een geheel eigen interpretatie van dit nummer gemaakt en het Infant of Inishmore genoemd.

Inmiddels heeft het duo in 2020 een nieuw album met eigen werk uitgebracht: Seven White Horses. Op dit album vind je 10 originele eigen nummers en gastmuzikanten zoals Adam Shapiro (fiddle), Dave Munnelly (box), Janos Koolen (mandoline) en Jon O’Connell (double bass). Deze CD is tijdens het concert te koop!

De geldende richtlijnen van het RIVM zullen tijdens de concerten worden nagestreefd; er is plaats voor maximaal 50 personen.

Kaartjes a € 15,- per stuk via: www.rockinggoodfolk.nl, klik op “Tickets-CD Shop” of via Eventbrite, zoek op “Rocking Good Folkclub”.

Geen kaartverkoop aan de deur.

Zalencentrum De Hoogte, Kerkpad 8 te Winsum

Aanvang: 14:30 uur, deur open om 13:45 uur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.