Gemeente Het Hogeland stimuleert interne bewustwording inclusie

HET HOGELAND – Tijdens de Week van Diversiteit en Inclusie – van 4 tot en met 8 oktober 2021 – organiseert Het Hogeland allerlei activiteiten om de interne bewustwording van inclusie te stimuleren. Elke dag kent een ander thema met bijbehorende activiteiten. Er worden onder andere workshops, lezingen, voorlichtingen en presentaties gegeven. Vaak met ervaringsdeskundigen die op welke manier dan ook met discriminatie en de impact daarvan te maken hebben gehad.

Het college heeft in zijn collegeprogramma ‘Doar gruit en bluit’ de Lokale Inclusie Agenda opgenomen. Daarmee wil het college dat inwoners zo gelijkwaardig mogelijk, op alle gebieden van de samenleving en op zowel op sociaal als ruimtelijk gebied, kunnen meedoen. Er is een plan van aanpak opgesteld, genaamd: ‘Mien Hogeland’. Dit bevat lokaal inclusiebeleid en activiteiten voor meedoen in 2020-2022. Onderdeel van deze activiteiten is het vormen van een inclusieve organisatie.

Het Hogeland gaat met dit plan uit van een brede vorm van inclusie, die niet alleen gaat over mensen met een beperking, maar over elke inwoner van Het Hogeland. “Inclusie gaat over het wegnemen van fysieke drempels, sociale drempels en drempels in de dienstverlening, zodat iedereen mee kan doen, wat zijn of haar achtergrond ook is”, zegt wethouder Mariëtte de Visser. Het doel van het project is dat inclusie in de interne werkwijze en in de communicatie van de gemeente zichtbaar wordt.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.