Kloosterburen ‘vergeet’ te winnen

KLOOSTERBUREN – Als er voor VV Kloosterburen de mogelijkheid was om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen, dan was het wel zondagmiddag op eigen veld tegen VV Nieuweschans. Echter, het vizier Kloosterburen-aanvaller van Matthijs Wolterman stond niet op scherp. Hij verscheen drie keer voor Nieuweschans-doelman, maar wist niet het net te vinden. Gelukkig kon het team van trainer Wieger Kooistra leunen op een ijzersterk verdedigingscentrum, met daarachter een uitstekende doelman, zodat toch nog een puntje werd overgehouden aan deze doelpuntloze, maar zeker niet saaie wedstrijd.

Al snel was duidelijk Nieuweschans deze middag de makkelijker voetballende ploeg was, maar tot grote doelkansen kwamen de Oost-Groningers niet in het eerste kwart van de wedstrijd niet. Totdat een mislukte voorzet van routinier Benjamin Hauwen maar net door doelman Sander Adema over de doellat kon worden gewerkt. De daarop volgende hoekschop viel voor de voeten van de mee opgekomen Peter Zuiderveen, die zijn uithaal via de lat zag over gaan.

Het was het eerste echte wapenfeit van de wedstrijd, maar er zouden in de eerste helft nog een aantal volgen en dan voornamelijk voor Matthijs Wolterman van de thuisploeg. Na een half uur spelen kwam hij vrij voor doelman Dely Sling, maar zijn inzet was slap en op de voet van de sluitpost. In de 38ste minuut was het Kevin Kat die Wolterman een niet te missen kans gaf, maar nu schoot de jonge aanvaller tegen het lichaam van de Nieuweschanster sluitpot. En een minuut later probeerde Wolterman de ver voor z’n doel staande Sling te verschalken met een boogbal, maar deze ging vervolgens hopeloos naast.

Tussendoor wist aan de andere kant Sander Adema nog met een schitterende actie Yannick Mugabe van scoren af te houden, zodat er met 0-0 werd gerust.

Na rust namen de gasten de wedstrijd in handen. Met name invaller Kymani Jakobs, vanaf de bank gestart omdat hij te laat was, bleek een plaag voor de verdediging van Kloosterburen. Keer op keer kon hij over rechts doorkomen en de bal voor het doel brengen, maar telkens wist een Kloosterbuurder te ruimen.

In de 51ste minuut kwam de beste mogelijkheid tot dan toe voor Nieuweschans middels een fantastische steekpass van Mijo Maros, die Robin Heidekamp kaal voor doelman Sander Adema zette. In plaats van een hoek te kiezen schoot Heidekamp in de korte hoek snoeihard over.

Nog binnen het uur maakte Kloosterburens noeste werker Olger Jonker een domme, onnodige overtreding op zo’n 20 meter van het eigen doel. Dom, omdat de Nieuweschanster nergens heen kon in de drukte en zo meer kreeg dan ie anders had kunnen krijgen. Gelukkig voor hem wist doelman Adema – mede dankzij de goed neergezette muur – de hard genomen vrije bal van specialist Elvis Beslic te stoppen.

De rest van de wedstrijd kwam Kloosterburen maar moeilijk over de middenlijn en het was dan ook niet zo gek dat de druk bleef toenemen. Maar wonder boven wonder hield de verdediging van Kloosterburen stand. Nadat Cemil Duman twee keer een teen te kort kwam om een voorzet van Kymani Jakobs achter Adema te werken, leek Matthijs Wolterman zijn middag – en die voor Kloosterburen – alsnog goed te maken. Nieuweschans liet in de drang naar voren verdedigend een steekje vallen, waarop Wolterman alleen richting doelman Dely Sling kon gaan. In plaats van de ’16’ binnen te gaan en af te leggen op de meesprintende Niels Bolt, schoot Wolterman van buiten het strafschopgebied op doel, wat niet meer was dan een slap rollertje.

Omdat ook Nieuweschans niet wist te scoren, betekende de 0-0 voor beide teams een punt. Kloosterburen vierde het als een overwinning. Nieuweschans-trainer/speler Elvis Hedžić was niet tevreden over het spel van zijn team, maar gezien de grote kansen van Kloosterburen toch blij met het puntje. Ook gaf hij een groot compliment richting het jonge team van collega Wieger Kooistra. Voor de strijd, maar bovenal gedisciplineerd verdedigen. En daarmee doelde hij specifiek op het centrale duo Jorn Bolt-Niels van der Maar en doelman Sander Adema. En volkomen terecht !!/AT

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !