Winsum VR1 vergeet 3 punten mee te nemen uit Friesland

SINT ANNAPAROCHIE – Zaterdag was er de uit wedstrijd naar St. Annaparochie en het team was aardig compleet. Kim (geblesseerd) en Yvonne (schorsing) waren niet beschikbaar maar de vakantiegangers Annie en Anouk waren er wel weer bij.

De dames waren erop gebrand om vandaag de wedstrijd van vorige week helemaal in de geschiedenisboeken te plaatsen en ze begonnen met volle overtuiging aan de wedstrijd. Dat resulteerde in de 2e minuut al in een doelpunt voor Winsum. Lychenne speelt de bal door op Lois die door de verdediging heen dribbelt en de bal achter de keeper het doel in schiet. Een goed begin van de wedstrijd, toch kwam St. Anna er af en toe ook wel gevaarlijk uit. De verdediging van Winsum stond vandaag als een huis en er werd goed verdedigd. In de 11e minuut was het Willisa die met een kopbal en bodycheck redding moest brengen net buiten de 16 meter maar gelukkig bleef het daar wel bij.

Het meeste veldoverwicht lag vandaag bij Winsum en zo waren ze dan ook de meeste tijd op de helft van de tegenstander te vinden. In de 44e  minuut was er de 2e grote kans voor Winsum. Een prachtige crosspass van Sabine op Lychenne werd op prachtige wijze aangenomen en met een lob probeerde ze de keeper te verschalken. Helaas belandde de bal in het zijnet en werd er dus gerust met een 0-1 voorsprong. Wiebrand vond het nog niet nodig om in de rust al te wisselen ondanks een hele sterke bankbezetting.

De 2e helft begon met een klein concentratieverlies bij Winsum want nog geen minuut in de 2e helft (publiek was nog niet eens weer terug) was het St. Anna dat de bal over Willisa speelde en de 1-1 noteerde. Ondanks deze stand en de druk van St. Anna was het toch Winsum dat goed bleef voetballen en zich vandaag niet gek liet maken. In de 49e minuut was het Chantal die haar inzet op de paal zag belanden na een prachtige aanval van Winsum. Het geluk zat Winsum echter niet mee en in de 51e minuut wisselde Wiebrand Chantal en Lychenne voor Annie en Anouk.

De 2e helft was iets meer in evenwicht vergeleken met de 1e helft maar toch was het Winsum dat bleef strijden. Er kwamen steeds meer kansen voor Winsum, alleen was het St. Anna wat als een blok stond achterin en was er geen doorkomen aan. Met een paar afstand schoten van onder andere Berber en Lois waren we toch nog redelijk gevaarlijk en was het Indy die nog heel dicht bij een doelpunt was. Met een solo van haar zelf schoot ze bal op doel in de 78e minuut maar deze belandde op de kruising. De moegestreden Indy werd dan ook in de 80e minuut gewisseld voor Janine. Helaas veranderede er niks meer in de score en werd er na 92 minuten afgefloten. Hoewel we de 3 punten hadden verdiend was de trainer zeer tevreden over het spel van de dames en gaan we ons voorbereiden op de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen AZSV.

Verslag: Johannes Scholtens

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !