De KCZB Vocale en Muzikale Dag Winsum 2022 zoekt muzikanten

WINSUM – Het centrum van Winsum moet op zaterdag 23 april 2022 bruisen en bol staan van de muziek. In verband met COVID-19 was het muzikaal gezien een beetje stil in het allermooiste dorp van Nederland. Daar probeert de KCZB in samenwerking met Stichting Promotie Winsum en de KNMO (Nederlandse muziekorganisatie) in 2022 weer verandering in te brengen. Het kan weer, zingen en muziek maken!

Het twee jaarlijks evenement werd voor het laatst gehouden in 2018 waar meer dan 60 vocale en muzikale groepen met ruim 1500 deelnemers aan deelnamen.

Het evenement zal plaatsvinden in vier kerken, zalencentra, muziekkoepel, twee podiumwagens en diverse andere buitenlocaties in Winsum. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemende koren, muziekverenigingen, blaaskapellen, straatmuzikanten, popkoren, theaterkoren, shantykoren, muziekscholen, solisten, kindertheater, draaiorgels enz.

De koren worden in de gelegenheid gesteld om twee maal vijftien minuten op te treden in twee verschillende kerken. Ook worden deelnemende koren in de gelegenheid gesteld een extra buitenoptreden te verzorgen. De korpsen zullen één of meerdere optredens verzorgen in één kerk en op andere locaties.

Om nog meer vocale en muzikale klanken te laten horen in het dorp Winsum zullen er ook shantykoren en popkoren optreden op het dorpsplein en andere locaties. Straatmuzikanten en dweilorkesten worden door middel van persberichten en advertenties uitgenodigd om ook ‘acte de présence’ te geven. Fanfareorkesten zullen in het dorp musiceren en op de plaatsen waar de zang zal wegebben zullen klanken worden gehoord van draaiorgels.

 

Muziek en show op 23 april in Winsum

Een breed aanbod van kapellen, muziekverenigingen en showbands verheugd zich erop om deze dag mee te doen aan de vocale en muzikale dag in Winsum.

Voor iedereen een geweldige mogelijkheid om zijn of haar kunnen weer te tonen na een vaak verplichte pauze door Corona van ongeveer twee jaar. Met de verbeteringen die door de organisatie zijn aangebracht in de keuze en de faciliteiten van de locaties zijn de omstandigheden voor zowel deelnemers als publiek aangepast aan de wensen. Het festival in 2022 wordt nog grootser als in eerdere jaren.

Nieuwsgierig geworden als vereniging, ensemble of als solist informeer naar de mogelijkheden van deelname. Alles wat muziek maakt is van harte welkom in Winsum er is voor iedereen die muziek maakt een podium!

Wie is de KCZB?

De KCZB is de grootste landelijke belangenorganisatie voor koren in het algemeen. Bij de landelijke KCZB organisatie zijn ca. 1.100 koren met circa 40.000 zangers aangesloten. Door middel van een uitgekiend servicepakket wordt aan de aangesloten verenigingen en stichtingen service verleend in de ruimste zin van het woord.

Wilt u meer informatie voor deelname, mail naar: regionoord@kczb.nl

Foto’s editie 2018: Auwert Postmus

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.