Grote opkomst voor griepvaccinaties, tekort in Winsum

HET HOGELAND – Woensdag 27 oktober 2021 was het een drukte van belang in de Ripperdahal te Winsum. Geen sport- of ander evenement, maar de jaarlijkse griepprik was de oorzaak.

Mensen die behoren tot een risicogroep of ouder dan 60 jaar zijn hadden een oproep gekregen en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Rond de klok van vijf kwamen er op de parkeerplaats de eerste berichten  dat er door de grote opkomst een tekort aan vaccinaties was. Een enkeling draaide onverrichter zaken terug, maar wie zich toch even bij de inschrijftafel meldde werd door de aanwezige huisartsen keurig geïnformeerd over het tekort aan vaccinaties en genoteerd voor een inhaalmogelijkheid die in november gepland staat. De mensen die woensdag niet gevaccineerd zijn ontvangen van de huisartsenpraktijk een brief met een tweede uitnodiging.

Er was vooral begrip voor het tekort, vooral de directe uitleg van de huisartsen werd zeer op prijs gesteld.

Huisarts Sjoerd Dijkema: ‘De mensen hoeven niet ongerust te zijn. De grote griepgolf is meestal in de eerste maanden van het jaar. Als we de tweede ronde in november houden zijn de mensen ruim op tijd gevaccineerd.’

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !