Boeren met natuur, blindstaren op een rekenmodel

HET HOGELAND  – Al meer dan 30 jaar is Eddie van Marum met gangbare boerenbedrijven aan de slag om ruimte te creëren voor weidevogels, meer kruidenrijke percelen en randen en plasdrassen en hogere peilen. 

Fauna-adviseur Van Marum: “Al 30 jaar boeken we succes en zijn het niet de boeren, maar de regels die knellen. In onderstaande video wordt pijnlijk duidelijk hoe bar slecht de Nederlandse overheid omgaat met deze mensen. Dit zijn de mensen die door Johan Vollenbroek en zijn MOB het werken onmogelijk gemaakt worden. Een beleid dat gestoeld is op modellen en kloppend gemaakte boekhoudingen zonder oog voor het resultaat is gedoemd te mislukken. Helemaal als onze toppers als resultaat van dat beleid kapot gemaakt worden.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !