Bedrijfsleven en gemeente tekenen convenant in MartiniPlaza

GRONINGEN – Op 9 november hebben vertegenwoordigers van de Hogelandster ondernemers en wethouder Eltjo Dijkhuis van gemeente Het Hogeland het convenant getekend om te komen tot een Ondernemersfonds. Dat vond plaats op het Hogelandplein in MartiniPlaza in Groningen tijdens de Promotiedagen.

Met het fonds wordt het economisch klimaat in Het Hogeland versterkt. Er wordt geïnvesteerd in gezamenlijke belangen van ondernemers. Het fonds ontvangt in elk geval tot en met 2023 jaarlijks een subsidie van rond een half miljoen euro van de gemeente

“Ondernemers zijn van groot belang voor gemeente Het Hogeland. Zij zorgen voor werk, versterken onze gemeenschappen en leveren zo een onmisbare bijdrage aan de leefbaarheid van onze gemeente. Het is daarom wijs om te investeren in een gezond en duurzaam ondernemersklimaat. Daar profiteren we allemaal van”, zegt wethouder Dijkhuis.

‘Ieders belang’

In verband met het fonds is Stichting Ondernemersfonds Het Hogeland opgericht. Voorzitter Frans Alting van die stichting: “Een ondernemersfonds is er niet alleen voor ondernemers, maar uiteindelijk ook voor de inwoners van de dorpen. Met het fonds ondersteunen we activiteiten die de dorpen vitaal houden. Dat is in ieders belang.”

Namens het Ondernemersplatform Het Hogeland waren voorzitter Jan Dirk Gardenier en bestuurslid Henk Sok aanwezig. Bestuurslid Herbert Schouten vertegenwoordigde de Ondernemersvereniging Hogeland-West in Martiniplaza.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !