Pepernotentaart

Ingrediënten

 • 250 gram kruidnoten
 • 100 gram boter
 • 200 gram MonChou
 • 500 ml ongeklopte slagroom
 • 2 zakjes klopfix
 • 8 gram vanillesuiker of 1 zakje
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 2-3 eetlepels nutella
 • Truffelkruidnoten
 • Voor de garnering extra kruidnoten of geschaafde amandelen
 • Benodigdheden: springvorm

Bereiding

 1. Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
 2. Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
 3. Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig met een mixer. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is. Roer daarna de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
 4. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, een goede tip: laat hem een hele nacht opstijven in de koelkast en zie extra tips hieronder.)
 5. Roer de nutella los, dit gaat gemakkelijker als de nutella een beetje lauw-warm is (bijvoorbeeld heel kort in de magnetron verwarmen). Verdeel de nutella met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart.
 6. Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los.
 7. Plak de truffelkruidnootjes aan de zijkant in de taart. Garneer de sinterklaastaart voor het serveren/aansnijden met verkruimelde (truffel)kruidnoten en/of geschaafde chocolade.

Tip:

 • Maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven
 • Serveer bescheiden punten, de taart kan machtig zijn. Inmiddels hebben velen van jullie de taart gemaakt. Bij bijna iedereen gaat het goed, maar bij sommigen wil de taart niet goed opstijven in de koelkast. Wat een mogelijk oorzaak kan zijn: klop de slagroom samen met de zakjes klopfix goed op. Roer daarna pas de slagroom met het MonChou-mengsel.
 • Prik gaatjes in het huishoudfolie als je de taart laat opstijven, hierdoor voorkom je dat de slagroom slap wordt.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !