Werkloosheid in gemeente Het Hogeland blijft dalen

HET HOGELAND – Het aantal werklozen in het Hogeland is afgelopen maand verder gedaald van 460 naar 439 personen die een uitkering van het UWV kregen, Door daling van de WW en stijging van het aantal vacatures, zijn de personeelstekorten van voor corona terug.

Eind oktober telde Groningen 6.111 WW-uitkeringen. Dat is 2,0% van de Groningse beroepsbevolking. Op Het Hogeland is dat 1,8 procent. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in oktober af met 361 uitkeringen (-5,6%) ten opzichte van vorige maand. De WW daalde in de afgelopen maand in de meeste sectoren, maar vooral in de commerciële dienstverlening, uitzendsector, onderwijs en detailhandel. Eind oktober 2021 was het aantal WW-uitkeringen in Groningen ook ruim lager dan een jaar eerder (-31,4%). Sinds vijf maanden ligt de WW er weer onder het niveau van eind 2019, vlak voor de uitbraak van de coronapandemie.

In de gemeente Het Hogeland gaat om 26 personen jonger dan 27 jaar. De groep 27 tot 50 jarigen telt 160 mensen. Van de inwoners ouder dan 50 kregen 253 personen een UVW-uitkering./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !