Bern de Jong opnieuw  lijsttrekker ChristenUnie

HET HOGELAND – Bernd de Jong is voor de komende gemeenteraadsverkiezing opnieuw lijstrekker voor de ChristenUnie. De ledenvergadering van de CU heeft de kandidatenlijst afgelopen donderdag vastgesteld.

De selectiecommissie heeft de afgelopen maanden met diverse kandidaten gesproken: “ Hieruit is een mooie lijst samengesteld met in totaal 24 personen. Het is een lijst met enkele ervaren raadsleden en ook nieuwe gezichten, jong én oud. De kandidaten wonen door de gehele gemeente heen en zijn op verschillende terreinen actief,” zo laat de CU weten.

De eerste drie kandidaten zijn bekende gezichten: De huidige fractievoorzitter, de Bedumer Bernd de Jong wordt op de tweede plaats geflankeerd door ondernemer Nannet Gijzen uit Mensingeweer en als derde op de lijst staat Therese Doesburg uit Bedum, beide nu ook actief als raadslid. Daarop volgen Richard Bremmer uit Sauwerd, Kees Geertsema uit Winsum en Jan Derk Sterenberg uit Uithuizermeeden.

De Jong is sinds 2014 actief als raadslid en wordt getypeerd “als een raadslid met veel dossierkennis, een positief kritische blik en oprechte betrokkenheid,” aldus de CU. Bernd de Jong: “Ik ben vereerd met deze typering en voordracht en heb er heel veel zin in om samen met de andere kandidaten mij in te zetten voor Het Hogeland. Wij willen ons sterk maken voor inwoners die onze steun nodig hebben. Daarnaast willen wij dat onze mooie gemeente nog aantrekkelijker wordt om te wonen, te werken en te recreëren”.

Van de huidige fractie van vier raadsleden neemt Harry Woltjer na  20 jaar gemeentepolitiek, op zijn verzoek, na de verkiezingen afscheid van de gemeenteraad. Wel blijft hij de nieuwe fractie ondersteunen met zijn kennis en ervaring en staat hij als een van de lijstduwers op de lijst.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !