Gemeente wil 2,5 miljoen voor renovatie terrein Roakeldais

WARFFUM – Het gemeentebestuur wil een aanvraag doen bij het Nationaal Programma Groningen voor de aanpak van het Op Roakeldais-terrein in Warffum. Het gaat om een investering van ruim 3,5 miljoen euro.

Het terrein is een belangrijke ontmoetingsplaats in Warffum. Na meer dan dertig jaar is het terrein toe aan vernieuwing. Wethouder Eltjo Dijkhuis: ,,Al jarenlang staat Warffum cultureel met stip op de kaart. Vanuit een aantal organisaties ligt er nu een plan, en hiermee maken we cultuurdorp Warffum nog mooier en sterker.” Ook wethouder Mariëtte de Visser is enthousiast: ,,De vernieuwde plek biedt kansen voor bestaande én nieuwe evenementen waarvan het hele Hogeland voordeel heeft.”

Met een bijdrage uit het Nationaal Programma Groningen kan er gewerkt worden aan het verduurzamen van de Op Roakeldaishal en nieuwbouw van het huidige voorgebouw van de hal. Het voormalige gymgebouw van de oude Rijks-HBS krijgt een bestemming als vestzaktheater. Verder wordt zeker gesteld dat het terrein tijdens het festival de beschikking heeft over een eigen toegangsweg en een groene parkeerzone. Die zone wordt voorzien van een pluktuin. Tot slot wordt er een Groen Educatiecentrum ontwikkeld.

Als de gemeenteraad een positief besluit neemt, wordt het project ingediend bij Nationaal Programma Groningen. Dit biedt nog geen zekerheid dat het geld er daadwerkelijk komt. Het bestuur van Nationaal Programma Groningen moet akkoord gaan met het plan en de gevraagde bijdrage. Het gaat om een investering van ruim 3,5 miljoen euro. De bijdrage van Nationaal Programma Groningen is 2,5 miljoen euro; die van de Stichting Eigendom Dorpshuis Warffum ruim 1 miljoen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.