HHC in Uithuizen en Warffum krijgen versterking en nieuwbouw

HET HOGELAND – Het oudste deel van Het Hogeland College in Uithuizen wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het schoolgebouw in Warffum wordt versterkt.

Het Hogeland College, de Nationaal Coördinator Groningen en de gemeente Het Hogeland hebben hierover overeenstemming bereikt. Het risico op aardbevingen raakt ook de scholen van Het Hogeland College. Versterking van de gebouwen is noodzakelijk. Alle partijen zijn blij dat dit nu kan worden uitgevoerd.

In Uithuizen houden de plannen concreet in dat het oudste bestaande deel van het schoolgebouw, de voormalige Alberda-mavo die halverwege de jaren zestig werd geopend, geheel tegen de vlakte zal gaan en wordt vervangen door nieuwbouw. De techniekhal en de uit 2013 stammende nieuwbouw moeten worden versterkt. Dit heeft tot gevolg dat de leerlingen tijdelijk onderwijs in een noodschool zullen krijgen.

Voor het nog vrij nieuwe schoolgebouw van het HHC in Warffum, in 2013 officieel geopend, volstaat versterking op verschillende punten. Het streven is om deze werkzaamheden zoveel mogelijk in de schoolvakanties uit te laten voeren.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.