Mamio maatje te groot voor Rood Zwart Baflo

GRONINGEN – Rood Zwart Baflo heeft zaterdagmiddag een pak slaag gekregen van Mamio. Voor rust waren de gasten uiterst effectief: 2 kansen, 2 goals. Mamio daarentegen had voor de thee heel veel moeite om de sterk acterende RZB-doelman Cedric Tillema te passeren. Uiteindelijk won Mamio dikverdiend met 7-2, een stand die ook voor rust al op het scorebord had kunnen staan.

Het was al snel duidelijk dat het veel balvaardiger Mamio deze middag de 3 punten in eigen huis zou houden, ondanks dat Rood Zwart Baflo in de 5e minuut al op voorsprong was gekomen. Mischa Meinema werd op rechts goed diep gestuurd door Duncan Torrenga, waarop de bal laag voor het doel werd gebracht. Waar iedereen de bal miste kon de mee opgekomen Jan Dietert van der Tuuk bij de 2e paal simpel scoren, 0-1. Hierna was het Mamio dat de wedstrijd naar zich toe trok. Te veel Bafloërs hadden moeite met het kunstgras aan de Eikenlaan. Zo bleef de bal niet of nauwelijks binnen de ploeg en kon Mamio keer op keer lekker in de aanval gaan, waar de kracht van de Stadjers zit.

Na ruim een kwartier spelen viel dan ook de gelijkmaker. Op aangeven van Samad Faraouni was het Ferrario Tjin-A-Koeng die geheel vrijstaand bij de 2e paal kon binnen koppen, 1-1. De druk bleef en het was Cedric Tillema die – naast een schot op de paal – met enkele fantastische reddingen zijn elftal in de wedstrijd hield. Toch was hij in de 26e minuut kansloos op een uithaal van Tjin-A-Koeng, die diagonaal in het doel verdween, 2-1.

Mamio kreeg nog enkele mogelijkheden voor rust om de voorsprong flink uit te bouwen, maar in de afwerking ontbrak het vooralsnog aan scherpte. Zo kon het zijn dat de Bafloërs in de slotseconden van de eerste helft nog zeer verrassend op gelijke hoogte kwamen. In de omschakeling kwam Reinout Geuze in balbezit en die gaf hoog voor in het strafschop, waar Duncan Torrenga goed voor z’n man kwam en Mamio-doelman Mohamed Bakat van zo’n 15 meter passeerde met een snoeiharde kopbal, 2-2.

De beste fase van Rood Zwart Baflo was direct na rust. Het team van trainer Dick Scholtens kon ongeveer een kwartier goed partij bieden en nog enkele doelpogingen doen. Totdat Reinout Geuze na ruim een uur spelen geblesseerd het veld moest verlaten. Het was alsof er iets knakte bij de Bafloërs. Binnen een kwartier wist Mamio 4 keer te scoren.

In de 67e minuut was het Angelo Florencia die slecht wegwerken in de RZB-verdediging afstrafte (3-2) en drie minuten later maakte Ferrario Tjin-A-Koeng zijn derde treffer deze middag door een voorzet van Florencia langs sluitpost Tillema te werken, 4-2. Het leed werd nog erger toen Abiamuwe Clinton in de 74e en 76e minuut scoorde. Eerst na goed doorzetten van Tjin-A-Koeng en de 6-2 na een mooie individuele actie.

Vier minuten voor tijd was het nog Hensley Zimmerman die de eindstand op 7-2 bepaalde, een uitslag die zeker niet geflatteerd was./AT

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !