Ingrediënten voor 4 personen.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 grote of 4 kleine uienschoongemaakt en fijn gesneden
- 5 cmgember fijngesneden
- 2-3 tenenknoflookschoongemaakt en fijn gesneden
- 5 flinke eetlepel kurkuma
- 5 theelepelchillipoeder
- 1 zoete aardappelen in blokjes en schoongemaakt
- 5 blikken kikkererwten, uitgelekt en afgespoeldblik van 400 gr
- 1 blikken kokosmelkgoed geschud (blikken van 400 ml)
- 5 bouillonblokjes
- 400ml kokend water
Krokante kikkererwten
- 5 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld400 gr
- 5 theelepelkomijnzaad
- 5 theelepelolijfolie
- Zout en chilliepoeder, mespunt.
Topping
- 5 limoen
- 4 eetlepelsyoghurt
- bosjeverse koriander
Instructies
Let op: Je maakt twee bereidingen met de kikkererwten, in de curry ( meekoken) en krokant gebakken( uit de oven)
- Doe de olijfolie in de pan met de gember, ui en knoflook in de pan en bak zachtjes 8 minuten.
- Doe de kurkuma, chili, zout en peper erbij en bak nog eens 5 min.
- Bak de kikkererwten hierna nog een 10 minuten mee.
- Doe hierna de zoete aardappel, kokosmelk, kokende water en verkruimelde bouillonblokjes erbij. Laat 30 minuten pruttelen. Zo kookt de zoete aardappel gaar en dikt de curry in.
- Voor de krokante kikkererwten verwarm je de oven voor op 220 graden.
- Meng de kikkererwten met de olie, chilli, komijn en zout. Spreidt uit op een bakblik en schuif in de voorverwarmde oven.
- Rooster de kikkererwten voor 15 min of tot ze goudbruin zijn geworden.
- Serveer de curry met een dot yoghurt, blaadjes koriander, stukje limoen en de krokante kikkererwten. Lekker met wat naanbrood.
Eet smakelijk en tot volgende week.