Eltjo Dijkhuis gaat weer de lijst van GemeenteBelangen aanvoeren

HET HOGELAND – Wethouder Eltjo Dijkhuis is lijsttrekker van GemeenteBelangen Het Hogeland tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart. GemeenteBelangen heeft de ambitie de grootste politieke partij van Het Hogeland te blijven.

Dijkhuis heeft zich de afgelopen jaren, volgens de partijleiding, “laten zien als een enthousiaste, benaderbare en betrokken politicus.” Op plek twee van de kandidatenlijst staat Roelf Torringa uit Winsum. Hij is momenteel fractievoorzitter. Op de plekken drie tot en met acht staan de huidige raadsleden Rose-Marie Zuidema uit Uithuizen, Karen Hansems uit Usquert, Erwin Venema en Kick Mulder uit Bedum, Marjan Stel-Dost uit Uithuizermeeden en Jacob Cleveringa uit Baflo. De kandidatencommissie van GemeenteBelangen heeft “bewust gekozen voor vernieuwing en verjonging. Daarom heeft het bestuur besloten afscheid te nemen van raadslid Gerke Kersaan. De Uithuizer was zelf nog graag een raadsperiode actief gebleven.”

Naast vertrouwde namen als Aeilco Holtkamp uit Uithuizen is er ook veel aanstormend politiek talent te vinden op de lijst. Met Rolf Bouwman uit Oudeschip op plek negen, Jeanet Kuipers uit Usquert op plek tien, Janet Martini uit Winsum, Gerwin Groenewold uit Bedum, Jeroen Wolters uit Mensingeweer en Jan Bakker uit Zoutkamp complementeert GemeenteBelangen de top-15 van haar kandidatenlijst./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !