Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers voor Lauwersnest

LAUWERSOOG – Staatsbosbeheer  zoekt vrijwilligers voor activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog. Lauwersnest is twee jaar geleden totaal vernieuwd. Sindsdien is er een duidelijke focus op vogels, Dark Sky en de vroegere zeebodem. Met een groeiend aantal bezoekers, zijn voldoende enthousiaste vrijwilligers onmisbaar. Mensen die het leuk vinden om bezoekers te ontvangen en van informatie te voorzien over het Lauwersmeergebied kunnen zich melden.

Bezoekers komen naar het activiteitencentrum voor informatie over het gebied en voor tips om het gebied te gaan ontdekken. Ook is er een winkeltje met kaarten, educatieve producten en leuke cadeautjes. Het is het startpunt van wandelingen en excursies en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, voor zowel kinderen als volwassenen. Vrijwilligers zijn de spil van dit centrum en houden het draaiende.

Omdat er steeds meer bezoekers naar het gebied komen, is men we op zoek naar versterking om hen welkom te heten, informatie te geven, de faciliteiten netjes te houden, activiteiten voor te bereiden en producten te verkopen. Ook zoekt men mensen die graag zelf activiteiten en excursies begeleiden.

Nieuwe vrijwilligers worden opgenomen in een enthousiast team en gaan samenwerken met de boswachter. Men ontvangt een dagvergoeding van €4,50 of een kilometervergoeding. Voor werkkleding wordt gezorgd.

Belangstellenden kunnen zich melden bij boswachter Mariska Bos. Zij is bereikbaar via 06-21266680 of MAIL.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !