Aannemer uit Dokkum bouwer Werelderfgoedcentrum

LAUWERSOOG – De Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum gaat het Werelderfgoedcentrum bij de haven van Lauwersoog bouwen. Het pand moet in 2024 klaar zijn.

Het Werelderfgoedcentrum is een initiatief van het Zeehondencentrum Pieterburen. Samen met Staatsbosbeheer, gemeente Het Hogeland, de provincie Groningen en de Exploitatiemaatschappij Haven Lauwersoog vormde het Zeehondencentrum in 2016 de Stichting Werelderfgoedcentrum Waddenzee. Het Werelderfgoedcentrum wil het Waddengebied beleefbaar maken en tonen hoe uniek en onmisbaar het Werelderfgoed Waddenzee is.

“De huidige grote prijsstijgingen in de bouwmarkt zorgen voor extra uitdagingen bij de realisatie van het Werelderfgoedcentrum,” zo laat het WEC weten. Voordat de definitieve opdracht tot de bouw verstrekt kan gaan worden, gaan met architect Mandrup, aannemer en opdrachtgever in een partnerschap aan de slag om de bouwkostenstijging te beheersen./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !