Kersttiramisu.

Dit gerecht kun je tot wel een dag van tevoren maken, dus ideaal voor etentjes. In dit recept is ook geen alcohol gebruikt dus kidsproof, en geen rauw ei dus zwangerproof. Wil je toch alcohol toevoegen, meng dan een scheut Cointreau of Grand Marnier door de mascarpone.

Ingrediënten voor 6 personen
250 ml slagroom
250 gr mascarpone
50 gr honing
1 pak lange vingers
200 ml frambozensap
200 gr blauwe bessen
200 gr aardbeien
200 gr frambozen
60 gr witte chocolade

Zo maak je het
Klop de slagroom met de honing luchtig. Je kunt ook suiker gebruiken, mocht je dat fijner vinden.

Roer in een andere kom de mascarpone los met een spatel. Vouw nu voorzichtig de geklopte slagroom door de mascarpone.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze.

Giet het frambozensap in een schaaltje. Voeg eventueel een scheutje likeur toe.

Neem een diepe schaal van zo’n 18 cm lang. Verdeel van ieder fruitsoort een beetje op de bodem van de schaal.

Haal een lange vinger door het frambozensap en leg deze op het fruit. Ga zo door totdat de hele vorm gevuld is.

Smeer hierop een rijkelijke laag van de mascarpone crème. Verdeel hierover wederom wat blauwe bessen, aardbeien en frambozen.

Herhaal alle stappen net zo lang totdat de ingrediënten op zijn. Ik had in totaal 2 lagen lange vingers, 2 lagen mascarpone crème en 3 lagen fruit. Eindig met een laagje fruit.

Garneer de rood fruit tiramisu met wat witte chocolade schaafsels. Dit doe je door met een mes over je chocoladereep te schaven.

Laat de tiramisu minimaal een uurtje opstijven in de koelkast. Het kan gerust langer, de volgende dag is hij stiekem nog lekkerder.

Langs deze weg wens ik iedereen smakelijk eten, en fijne kerstdagen toe.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !