Begeleiding statushouders vanaf vandaag door VluchtelingenWerk

HET HOGELAND – Voor de begeleiding van statushoudende vluchtelingen gaat de gemeente Het Hogeland samenwerken met VluchtelingenWerk Nederland. Vandaag, 1 januari, gaat de nieuwe Wet inburgering in.

Met deze nieuwe wet krijgen gemeenten meer regie bij inburgering van statushouders en ook nieuwe taken. Om nieuwkomers goed te kunnen ondersteunen, gaat de gemeente samenwerken met VluchtelingenWerk Nederland. Tot nu toe bood MJD hulp aan statushouders. Vanwege een nieuwe contractperiode per 2022 gaat de gemeente verder met Vluchtelingenwerk Nederland. Deze organisatie verzorgt vanaf dan de maatschappelijke begeleiding aan statushouders via huisbegeleiding in het eigen dorp of via spreekuurbegeleiding in Uithuizen bij Werkplein Ability. Alle inwoners die deze begeleiding krijgen, ontvingen afgelopen week een brief over de verandering.

VluchtelingenWerk Nederland heeft 40 jaar ervaring met de begeleiding van asielzoekers en vluchtelingen, met inzet van vrijwilligers. Zij wil ook graag met de MJD vrijwilligers samenwerken vanaf 2022. Daarnaast zoekt Vluchtelingenwerk nieuwe vrijwilligers voor huisbegeleiding en voor het spreekuur in Uithuizen./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.