Uitkijktoren in westelijk deel Lauwersmeer dit voorjaar klaar

LAUWERSOOG – De uitkijktoren in het Diepsterbos moet mei dit jaar klaar zijn. De toren maakt deel uit van het project Rondje Lauwersmeer dat het nationaal park verder aantrekkelijk voor toeristen moet maken.

Aannemer Heuvelman Ibis uit Delfzijl gaat de uitzichttoren bouwen aan de westkant van het Lauwersmeer, aan de Friese kant, vlak bij het Dokkumerdiep. De toren bestaat uit twee losstaande elementen die aan elkaar gekoppeld worden. Het deel in het bos wordt groen en het deel aan de kant van het Lauwersmeer krijgt bruine cortenstalen panelen.

In het Diepsterbos wordt ook een beleefroute aangelegd. Deze route bestaat uit een aantal speelelementen voor de jeugdige bezoeker, gebaseerd op de thema’s Wad en Woud en eindigt in en rond de toren. In de toren komen deze thema’s terug op educatieve informatiepanelen. Daarnaast komen er in de toren ook klimvoorzieningen en op termijn een tokkelbaan en een loopbrug. Vanaf de toren heeft men straks een fraai uitzicht over de ruige rietvelden, het Lauwersmeer en bij helder Schiermonnikoog.

De provincies Groningen en Friesland, de gemeenten Het Hogeland en  Noardeast-Fryslan en Staatsbosbeheer investeren ruim 3 miljoen euro in de herinrichting van de 43 kilometer lange wandel- en fietsroute rond het Lauwersmeer, met financiering van het Waddenfonds./Webredactie

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.