Sanne Meijer in de race voor Vrouw in de Media Award

ROODESCHOOL – Sanne Meijer uit Roodeschool is een van de genomineerden voor de provinciale eretitel Vrouw in de Media Award Groningen.

Sanne Meijer (27) is historica en zeer verdienstelijk publiciste die historie van Groningen en de actualiteit naadloos met elkaar weet te verweven. ‘Het is hier zo mooi, daar moeten we veel meer over opscheppen,’ is een van haar uitspraken over de schoonheid en eigenheid van Groningen.

Het Sprekersbureau ZijSpreekt en Mediaplatform Vaker in de Media (VIDM) deelt jaarlijks de Vrouw in de Media Awards uit. Met de awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Naast de landelijke Vrouw in de Media Award is er ook een Vrouw in de Media Award per provincie. Tot 20 december konden kandidaten worden voorgedragen. Bij de voordracht werd gekeken naar deskundige vrouwen die regelmatig en/of op indrukwekkende wijze in beeld waren in 2021. Per provincie werd door een regionale jury een selectie van finalisten gemaakt. De genomineerden voor de Vrouw in de Media Award 2021 Groningen zijn Monica Helbig (financieel expert), Maria Koijck (afvalkunstenaar), Esther Metting (epidemioloog en gedragswetenschapper), Jellie Tiemersma (advocate) en historicus Sanne Meijer.

Tot 28 januari kan er op de genomineerden Groningsen gestemd worden via  vrouwindemedia.nl. Op die website is ook meer informatie over de genomineerden te vinden. De week daarna wordt de winnares bekend gemaakt en afhankelijk van de coronamaatregelen wordt de award ook in die week uitgereikt. De winnares ontvangt een sculptuur gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.