Winsumer ondernemers: “Alle winkels en horeca moeten weer open”

WINSUM – Ook de Ondernemersvereniging Winsum (OVW) roert zich in de discussie over het al dan niet voortzetten van de huidige corona-maatregelen. Gisteren deed het bestuur van de OVW een “dringend beroep uw uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat a.s. vrijdag er weer een openstelling komt voor alle winkels,” aldus de brief aan B&W.

We zitten nu in de derde lockdown en hebben tot nu toe begrip getoond voor de situatie waarin we ons met zijn allen bevinden, schrijft voorzitter Henk Sok. Om verschillende redenen zijn wij van mening dat we hier mee moeten stoppen. “Elk besluit door de overheid, is gebaseerd op het verminderen van de bewegingen en verplaatsingen om zo het aantal besmettingen te verminderen. Daar lijden de winkels en horeca enorm onder en het is niet meer vol te houden. Onze ondernemers  gaan er financieel aan onderdoor. Het kan niet waar zijn dat dat de bedoeling is. Alles wat we de laatste jaren hebben opgebouwd lijkt weer te gaan afbreken.  De winkels en horeca moeten open voor zelfbehoud en kunnen ook open omdat er naar onze vaste overtuiging zeer correct wordt gehandeld met de basisregels,” zegt de OVW.

“Dit is geen oppositie of openlijk verzet, het is gewoon bittere noodzaak”

Van de variant van het virus dat nu rondwaart, is bewezen dat deze weliswaar besmettelijker, maar veel minder ziekmakend is.

Daarom kunnen de winkels en de horeca open, er is geen enkele reden waarom dat nu niet zou kunnen, aldus de brief:  “Economie en, om het dan persoonlijk te maken, het voortbestaan van onze ondernemers, is ook een zwaar gewicht in de weegschaal van de besluiten.  En wij zeggen u: het moment is daar. Het kan niet meer anders, er moeten inkomsten komen.”

De Ondernemersvereniging signaleert dat onder de winkeliers en horeca-ondernemers het begrip voor de corona-maatregelen is verdwenen: “En dat puur uit lijfsbehoud. En wij staan achter ze. We begrijpen dat en steunen dat. Onder de ondernemers rijst het plan van gewoon opengaan. Wij, de OVW, zijn natuurlijk van het overleg, maar we hebben wel heel veel begrip voor de nood waarin onze ondernemers zich bevinden,” zo schrijft Sok.

Hij dringt er op aan dat door het gemeentebestuur invloed wordt uitgeoefende op de maatregelen die het kabinet vrijdag zal aankondigen. “De winkels moeten weer open. En dit is geen oppositie of openlijk verzet, het is gewoon bittere noodzaak,” aldus Sok./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.