Geen corona-handhaving voor winkels zaterdag in Het Hogeland

WINSUM – Komende zaterdag wordt er in de gemeente Het Hogeland niet gehandhaafd op corona-maatregelen. Onafhankelijk wat vrijdagavond door de regering hierover wordt besloten. Dit meldt de Ondernemersvereniging Winsum die zich baseert op een bericht van de burgemeester donderdag naar aanleiding van de noodbrief van woensdag over de onrust onder winkeliers en horeca-ondernemers. Hoe het verder gaat is afhankelijk van wat de regering zal afkondigen. Wel blijven zaterdag de bekende afstandsregels gelden. De Winsumer winkeliers hebben een eigen affiche hierover vervaardigd.

Burgemeester Henk Jan Bolding van Het Hogeland heeft alle begrip voor de benauwende en benarde situatie waarin onder meer de winkeliers en de horeca verkeren en leeft met ze mee. “Het water staat die ondernemers tot de lippen. De huidige maatregelen zijn niet meer doeltreffend tegen de bestrijding van het virus. Volgens de laatste berichten lijkt de regering aan te koersen op versoepelingen, óók voor de middenstand. In dat licht vindt ik het het wijzer de persconferentie van morgen eerst af te wachten. Maar dat winkeliers een statement willen maken en hun ongenoegen willen demonstreren, begrijp ik.”

Hij vertrouwt er op dat de ondernemers in Het Hogeland die zaterdag de deuren openen dat zorgvuldig en met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen, waaronder de anderhalve meter-regel, doen. In Het Hogeland zal alleen op zaterdag, omdat het om een eenmalige actie gaat, niet worden gehandhaafd. Excessen daargelaten. Hij roept daarbij het publiek op het gezond verstand te gebruiken./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.