Online Open Dag Terra Winsum

WINSUM – Terra Winsum organiseert op woensdag 26 januari een Online Open Dag voor het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Ook dit jaar is de school genoodzaakt om de Open Dag digitaal aan te bieden door de geldende coronamaatregelen. Zit jij in groep 8 en wil jij ook kennismaken met je nieuwe school? Dan ben je van harte welkom, samen met je ouder(s)/verzorger(s), digitaal bij Terra Winsum op 26 januari.

“Door de huidige maatregelen kunnen we de leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) ook dit jaar helaas niet fysiek ontvangen op onze school tijdens de Open Dag. Daarom bieden wij livestreams aan. Op deze manier informeren we hen en geven we ze een mooi kijkje in onze school”, vertelt PR coördinator Jelte Wolters van Terra Winsum. Op 26 januari kunnen leerlingen, ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden om 15.00 en om 19.00 uur een livestream bijwonen over het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Om 17.00 uur zenden we een livestream uit over het Praktijkonderwijs. Meerdere docenten en leerlingen laten we aan het woord over onze school, er zijn filmpjes te zien én het is mogelijk live vragen te stellen. De bijeenkomsten duren ongeveer 60 minuten. We hopen dat de doemiddag van 9 februari fysiek door kan gaan. Zodat leerlingen een kijkje in de school kunnen nemen. Uiteraard alleen als het weer mag; voor ons staat een veilige schoolomgeving voor alles”, legt Wolters uit.

Vmbo-groen

Bij Terra kun je naar het vmbo-groen. “Dit is een veelzijdige opleiding. Leerlingen kunnen binnen het vmbo-groen verschillende leerwegen volgen: basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. Terra Winsum biedt ook de mogelijkheid voor leerwegondersteunend onderwijs (lwoo).

Het Groene Lyceum

Terra Winsum biedt ook het Groene Lyceum aan. “Dit is een leerroute voor leerlingen die een tl/havo, havo of havo/vwo niveau hebben én ook graag praktisch bezig zijn. Wij noemen hen ook wel de ‘slimme doeners’. Op het Groene Lyceum wordt veel aandacht besteed aan praktische- en studievaardigheden, zoals slim studeren, samenwerken, plannen, onderzoeken en managen. Daarnaast doet de leerling veel praktijkervaring op tijdens verschillende stageperiodes. Aan het einde hebben leerlingen een vmbo-diploma én mbo-diploma niveau 4 op zak en daarmee dus een startbewijs voor het hbo.

Praktijkonderwijs

De livestream van 17.00 uur staat in het teken van Praktijkonderwijs van Terra Winsum. Op de locatie Onderdendamsterweg 43a kunnen leerlingen naar het Praktijkonderwijs. “Dit is voor leerlingen die extra begeleiding nodig hebben en graag zoveel mogelijk praktijkgericht leren. Er zijn verschillende richtingen waar uit gekozen kan worden. Samen met docenten wordt er volop gekeken wat de talenten zijn van de leerling.”

Alle vragen over het vmbo-groen, lwoo en het Groene Lyceum kunnen gesteld worden tijdens de livestreams op 26 januari om 15.00 en 19.00 uur en over onze afdeling Praktijkonderwijs tijdens de livestream van 17.00 uur”, aldus Wolters

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !