Stem nu op Sanne Meijer, zij geeft het Hogeland een gouden glans

Nou even héél wat anders, een dingetje dat er werkelijk toe doet. Stem Sanne Meijer!

Sanne Meijer, wonend in ons allergeliefde Roodeschool, schrijft van die schitterende stukken over Groningse geschiedenis, cultuur, gebouwen, plekjes. En ze staat kandidaat voor de verkiezing van de Vrouw in de Media Award voor de afdeling provincie Groningen.

Die Sanne heeft in Groningen geschiedenis gestudeerd, aan onze aller Alma Mater, en dat alleen al zou ons allen Hogeland(st)er(s) die aan de Groninger universiteit hebben gestudeerd, van algebra tot theologie, heftig moeten raken. Om het verfijnd te zeggen, ze is in Ter Apel of zo geboren, maar ze is wel een van die toppers van Het Hogeland geworden, die toppers die in Groningen hebben gestudeerd en ons weidse, mooie Hogeland met het zwerk van eeuwige mist en regen als woonplaats hebben gekozen, dat land dat je betreedt als je het Van Starkenborghkanaal overwaadt.

Maar er is méér. Ze kan heel mooi schrijven. De Groningse geschiedenis, cultuur, ze schrijft het zó op dat je het gevoel hebt er bij te staan én ze kan het zo neerzetten dat je het belang van waar ze het over heeft voor de tijd van nu meteen aanvoelt. Mensen, lees haar stuk over de Appelboomgaard bij Abelstok (zie hier) onder de rook van Warfhuizen, een juweeltje, geen woord teveel of te weinig en ik kan het beoordelen want ik kom er sinds 1985 en heb er alles over gelezen wat er over geschreven is.

Ze is een bescheiden persoonlijkheid – maar dat ben ik ook, en dat is geen reden genoeg om een prijs te krijgen – die in het klein dingen doet die we allemaal hadden kunnen doen. Met dat aardbevingsgedoe en de slachtoffers van de 10 duizend euro regeling bood ze op haar Feestboekpagina een doos te koop aan tegen het hoogste bod met allerlei spulletjes en de opbrengst was bestemd voor de Bodembeweging. De doos ging voor 50 euro naar iemand uit…dinges….toe nou, die plaats waar Feyenoord zit. Ja, we moeten ons met luide stem laten horen. En dan is er toch nog Sanne die een klein dingetje doet uit solidariteit met mensen met uit sponningen schietende ramen en ruïnes van schoorstenen en die troost moeten vinden in procedures voeren.

En die andere vrouwen dan, die ook kandidaat staan? Allemaal zeer verdienstelijke vrouwen maar er is maar één de beste. Stem op Sanne die geschiedenis en heden van ons Hogeland op haar laptop een gouden glans geeft.

Doe het nu, in ieder geval vóór 28 januari. En doe het hier: vrouwindemedia.nl

Tijl Uilenspieghel

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !