Gratis workshops Frida Kahlo voor kinderen en volwassenen

WINSUM/WARFFUM – Van 12 maart t/m 16 april worden in de Blauwe Schuit in Winsum en de Kunstkerk in Warffum workshops gegeven door diverse kunstenaars. Door een bijdrage van Vakland het Hogeland zijn de workshops gratis te volgen.

De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) doorbrak alle taboes van haar tijd en groeide uit tot cultfiguur. Door een ernstig busongeluk leed ze veel pijn en onderging door de jaren heen een groot aantal operaties. Ze schilderde vele kleurrijke zelfportretten vol symboliek uit haar persoonlijke leven.

Om iedereen, jong en oud, te laten kennismaken met deze bijzondere kunstenares Frida Kahlo hebben Cultureel Centrum de Blauwe Schuit Winsum en de Kunstkerk Warffum met diverse kunstenaars de handen ineen geslagen en enorm leuke en leerzame workshops samengesteld.

Van zelfportret tot toneel, stamboom maken voor (groot)ouders met hun (klein)kinderen tot kijkbox en werken met stof en andere materialen. Voor kinderen is er ook nog een textiel-, toneel- en een schilderworkshop. Meerdere workshops volgen is ook mogelijk.

Alle kunstwerken en –vormen komen samen tijdens een finissage op zaterdag 16 april.

Voor meer informatie over de workshop en aanmelden, www.deblauweschuit-winsum.nl/workshops-het-is-frida

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !