Nieuwe expositie in kerk van Adorp

ADORP – De Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge toont werk van Anna Maria Vargiu (schilderijen), Meindert Wiertsema (tekeningen) en Koos Bladt (glas). Deze expositie wordt gehouden op 5, 6, 12 en 13 maart in de kerk van Adorp.

De expositie is op deze dagen 14.00 tot 17.00 uur te bezoeken en de toegang is gratis. Het Strijkkwartet Regina Forte zal de expositie  op 5 maart 14.00 uur muzikaal openen.

Anna Maria Vargiu

Anna Maria werkt in haar atelier in hartje Groningen aan fantasievolle schilderijen in olieverf en aquarel. In haar werk, dat bestaat uit stillevens, landschappen en portretten naar waarneming geschilderd, probeert ze de sfeer van het moment te vangen. Anna Maria heeft als kind op Sardinië gewoond en heeft lang gehoopt het prachtige landschap uit haar kinderjaren in olieverf vast te kunnen leggen. Vanaf 2019 heeft ze een reeks Mediterrane schilderijen gemaakt en onderzocht ze nieuwe kleurencombinaties en vormen die je hier in het Nederlandse landschap niet vindt. De vrolijke paarse, roze en blauwe tinten aan de Sardijnse zuidkust en de melancholische blauwen en groenen van Cap Corse. Met de wind in de haren, achter de trouwe kistezel, vond ze het een genot om te schilderen. Tot voor kort werkte ze alla prima en altijd naar waarneming, maar sinds de zwangerschap van haar zoon heeft ze een andere weg ingeslagen. Werken naar fantasie, aan sprookjesachtige taferelen en prenten voor een kinderboek, is wat haar het meeste bezighoudt. Anna Maria staat bekend om haar krachtige toets en levendige kleurgebruik. Anna Maria denkt met veel plezier terug aan haar allereerste expositie in Adorp in maart 2018 en is blij nu haar plein air schilderijen, portretten en dromerige landschappen aan het publiek te kunnen tonen.

Meindert Wiertsema

Meindert exposeert in Adorp tekeningen van de boerderij van zijn familie en plein air voorstellingen gemaakt op Corsica en Sardinië. Tijdens het seizoenswerk op de boerderij voelt Meindert vaak de neiging om zijn schetsboek te pakken om de omgeving te vangen waarin hij is opgegroeid. Omdat hij zijn werk niet kan stopzetten, wordt hij gedwongen genoegen te nemen met het maken van een foto. Deze werkt hij later uit op zijn atelier, tot gedetailleerde tekeningen met een grote abstracte waarde. In het zonnige zuiden gaat hij helemaal anders te werk. In korte tijd vangt hij de grillige vormen van grote rotspartijen in tekeningen met een sterk handschrift. Bijna al zijn werk is gemaakt met kroontjespen en Oost-Indische inkt. Het contrast van de inkt en de variatie in lijnvoering die mogelijk zijn met een kroontjespen maken dit tot Meindert zijn favoriete tekenmateriaal.

Koos Bladt

Bij zijn huis in Garnwerd heeft Koos Bladt zijn eigen atelier. Het voormalige schuurtje staat vol met prachtige kunstwerken van glas. De groene, rode, paarse, blauwe, oranje en gele stukken glas zorgen voor een fantastisch gezicht in het atelier van Koos. In zijn werkplaats liggen een aantal werken waar hij momenteel mee bezig is. Je zou denken Koos al jarenlang bezig is met deze grote passie, maar niets is minder waar. Hij is van huis uit geen kunstenaar, hij heeft 34 jaar lang in de verslavingszorg gewerkt. In Haren kwam hij werk van een glaskunstenaar tegen en was daar ontzettend van onder de indruk. “Dat wil ik ook gaan doen” was een gedachte die toen door zijn hoofd speelde. Inmiddels is hij nu zo’n 3 jaar bezig met de glaskunst en geniet hier nog  elke dag van. Koos heeft, voordat hij zelf bezig ging met glaskunst, een cursus voor glazenier in Groningen gevolgd, de rest heeft hij zichzelf geleerd. In de afgelopen tijd heeft Koos al vele kunstwerken gemaakt. Zijn werken presenteert hij onder de naam “BelaGlaso”.

Strijkkwartet Regina Forte

Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Ze speelden regelmatig in allerlei ad hoc orkesten en beroepsmatig zijn ze collega’s van elkaar. Zoals vrijwel elke strijker koesterden ook zij de wens om een mooi strijkkwartet op te richten. Het strijkkwartet mag dan bekend staan als één van de moeilijkste muziekgenres, veel grote componisten hebben hun beste muzikale ideeën voor het strijkkwartet bewaard. Zij zijn de uitdaging aangegaan en beleven veel plezier aan deze composities, zonder toeters en bellen of grootse effecten, maar van een muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm. Het repertoire omvat kwartetten uit alle muzikale periodes: de barok, de klassieke periode, de romantiek, de 20e en zelfs de 21e eeuw. Muziek van onder meer Händel, Mozart, Schubert, Tsjaikovski, Pärt en Arnalds,  allemaal pareltjes die zij heerlijk vinden om te spelen.

Het kwartet bestaat uit: Viool 1: Ina Andela, viool 2: Anna Molleman, altviool: Inge van der Hoeven en cello: Andrea Meijer

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !