“Het geloof gaf ons altijd moed bij tegenslagen”

UITHUIZERMEEDEN – Afgelopen zondag was het echtpaar Jan en Stijn Klein-Bronda uit Uithuizermeeden 60 jaar getrouwd. Loco-burgemeester Mariette de Visser bracht de jubilarissen woensdagochtend een bezoek.

Terugblikkend op die zestig jaar zegt Stijn: “Het hoogtepunt? De dag dat ik trouwde. Mijn moeder zei toen tegen me: Nu gaat het leven pas beginnen, nu begint de moeilijke tijd.” Jan voegt er aan toe: “We hebben heel veel gelukkige herinneringen. Maar er zijn ook erge tegenslagen geweest. Het geloof heeft ons altijd de moed gegeven om die te boven te komen.”

Jan Klein werd op 4 juni 1933 geboren in Uithuizen. Stijn Bronda kwam op 12 mei 1936 in dezelfde plaats ter wereld. Ze huwden op 13 februari in hun geboorteplaats. Het echtpaar heeft drie zonen van 55, 57 en 59 jaar. Ze zijn gezegend met een kleinkind.

Jan Klein was winkelier in Uithuizermeeden. De winkel was in assortiment een voorloper van de moderne supermarkt. Stijn Bronda was steno-typiste. Ze wonen sinds 1965 op het  huidige adres: Oudedijksterweg 1a in Uithuizermeeden.

Het echtpaar woont met plezier in Uithuizermeeden. Jan Klein leest, puzzelt, fietst en zwemt graag. Lezen en handwerken zijn de hobby’s van Stijn Bronda./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !