Knolselderijsoep

Serveer in kommen en voeg eventueel topping naar smaak toe. Bijvoorbeeld geroosterde noten of pitten of uitgebakken chorizo, knapperige knoflookcroutons of pesto.

 De knolselderij is de knol van de selderij plant. Deze groeit net boven de grond en is ongeveer 10 centimeter groot. Je bent deze vast wel eens tegen gekomen in een moestuin, bij de groenteboer of in de supermarkt. Daar liggen ze vaak vooraan op de groenteafdeling. Ze zijn niet moeders mooiste, maar de smaak is echt heerlijk.

Deze najaarsknol, die je vaak vanaf augustus tot maart kunt kopen, heeft een milde smaak met een hint van anijs. Ook is deze net wat frisser dan een koolraap, waar hij nogal eens mee verward wordt. Als je de knolselderij koopt, voel dan even goed. Kies altijd voor een harde knol. Zacht betekent namelijk dat de knol al wat ouder en verdroogd is.

Eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !