Toch dijkbewaking en sluiting coupure Delfzijl

HET HOGELAND – Rijkswaterstaat heeft de eerdere verwachting bijgesteld. De verwachte hoogste waterstand op zee is vannacht om 2.10 uur NAP+ 3.90 meter. Waterschap Noorderzijlvest stelt dijkbewaking in voor de storm Eunice. De coupures bij de haven van Delfzijl gingen vrijdagavond om 21.30 uur dicht.

Door de bijstelling van de verwachte waterstand op zee, zorgt storm Eunice voor deze maatregelen in het werkgebied van Noorderzijlvest. De laatste voorspellingen van Rijkswaterstaat laten een hoogste waterstand van NAP+ 3.90 meter zien om 2.10 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag. Volledige dijkbewaking is nodig vanaf een waterstand van NAP+ 3.80 meter.

De dijkdoorgangen bij de haven van Delfzijl gaan dicht vanaf NAP+ 3.00 meter. Met het verwachte hoogwater worden de coupures vanaf 21.30 uur gesloten. NAP+ 3.00 meter wordt verwacht om 0.30 uur. Het verkeer wordt omgeleid met borden. De sluiting voeren we uit met de collega’s van Waterschap Hunze en Aa’s.

Het waterschap heeft intussen veel overtollig water kunnen afvoeren naar zee. De waterstanden in het werkgebied van Noorderzijlvest zijn veelal normaal en onder controle. Het peil in het  Lauwersmeer is wel hoger dan normaal. Vanmiddag en morgenmiddag verwacht het waterschap opnieuw overtollig water te kunnen spuien.

Als de storm geluwd is, volgt morgen een inspectieronde langs onze dijken en kades en objecten./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !