Storm Eunice teistert ook Het Hogeland

HET HOGELAND – Waar donderdag storm Dudley al voor de nodige problemen zorgde in het land, deed Eunice er vrijdag nog een schepje bovenop. Ook in de gemeente Het Hogeland ondervond men dit. Naast een dodelijk ongeval (lees hier) was er veel stormschade. 

Zo moesten Hogelandster brandweerkorpsen tussen 17.00 – 02.00 uur uitrukken voor meldingen van stormschade. Drie keer kwam een melding uit Warffum, de overigen uit Zandeweer, Winsum, Roodeschool, Zoutkamp, Bedum, Oudeschip, Ulrum, Uithuizermeeden en Oldenzijl.

In Winsum viel rond 18.45 uur een boom over de provincaleweg. Deze is door de brandweer van Winsum verwijderd. De N361 was tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

In Warffum aan het Smeltenspad is vrijdag omstreeks 21.45 uur een deel van de dakbedekking van zorgcentrum Warfheem losgelaten, Deze kwam op het naast gelegen pad terecht. De brandweer meldt dat het deel van het pand waar het dak van is losgelaten niet bewoond wordt en dat er geen gewonden zijn gevallen. De brandweer van Balfo was ter plaatse om de situatie te beoordelen.

Storm Eunice

Storm Eunice kwam even na 14.00 uur aan land in Nederland. In een groot deel van het land was geen openbaar vervoer meer mogelijk, veel scholen gingen eerder dicht en voetbalwedstrijden (veld en zaal) werden afgelast.

Het KNMI waarschuwt voor windstoten van 130 kilometer per uur, waardoor bomen kunnen omvallen. De piek van de storm werd in de middag en avond verwacht.

Bergingsbedrijven stonden op verzoek van Rijkswaterstaat in het hele land paraat om mensen te helpen die door de storm met pech of een aanrijding te maken zouden krijgen.

 

Politie over noodnummer 112 (18-2-2022, 18.00 uur)

Het noodnummer 112 is overbelast door de vele meldingen die vanwege storm Eunice worden gedaan. Dat meldt de politie en is te lezen in een NL-Alert dat naar telefoons is verstuurd vanwege de extreme weersomstandigheden.

De politie zegt te merken dat er onduidelijkheid bestaat over situaties waarvoor mensen 112 kunnen bellen en benadrukt dat er alleen gebeld moet worden bij direct levensgevaar voor mens en dier.

In de NL-Alert worden mensen verder opnieuw opgeroepen om binnen te blijven in verband met de extreme weersomstandigheden.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !