Training Vertrouwenscontactpersoon   

HET HOGELAND – Op 19 maart a.s. organiseert het Centrum Vrijwilligerswerk Het Hogeland in samenwerking met het NOV een gratis training voor Vertrouwenscontactpersoon(VCP) voor vrijwilligersorganisaties in Het Hogeland. Het is een zeer actueel onderwerp! Een VCP biedt leden van een vrijwilligersorganisatie de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag te praten zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie.

De VCP gaat in gesprek met slachtoffer of beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn/haar hulpvraag en welke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt een VCP het bestuur om grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen, aan de hand van beleid.

De training zal in Groningen worden gegeven en u kunt zich aanmelden via info@centrumvrijwilligerswerkhethogeland.nl ovv naam en vrijwilligersorganisatie waarvoor u werkt. U kunt ook contact opnemen met Barbara van den Burg Tel: 06-21815772

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.