Lokaal Sociaal stelt college vragen over gemeentelijke rol in begeleiding van initiatieven voor Oekraïne

HET HOGELAND – In de raadvergadering van 2 maart 2022 heeft de raad een unanieme motie aangenomen om de gemeente te verzoeken de initiatieven voor inzameling en huisvesting voor mensen uit de Oekraïne te begeleiden. “Tot op heden hebben we enkel een verwijzing naar Vluchtelingenwerk en de Veiligheidsregio gezien. We horen van meerdere lokale initiatieven dat zij zich niet gehoord voelen door de gemeente. Daarom willen wij van het college horen hoe zijn hun rol in het uitvoeren van deze motie zien” aldus Lokaal Sociaal.

Lokaal Sociaal is in samenwerking met diverse initiatieven al bezig en heeft hiervoor de verkiezingscampagne op een laag pitje gezet en menskracht en financiële middelen die voor de campagne bestemd waren in enkele lokale initiatieven gestopt. “Wij vinden inzameling van hulpgoederen en ondersteuning van initiatieven op dit moment belangrijker dan het uitdragen van onze partijstandpunten en gaan daar ook zeker na de verkiezingen mee door!”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.