Bedrijvenvoetbal Bedum gaat door!

BEDUM – Bedum en omstreken mag zich weer verheugen op het Bedrijvenvoetbal. De 31ste editie gaat door, zo laat het bestuur weten. Het bedrijvenvoetbaltoernooi wordt gespeeld op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli. Voorafgaand is er op de donderdagavond een bijeenkomst voor sponsoren. Het jaarlijkse evenement biedt sportiviteit, vertier en saamhorigheid voor jong en oud. 

De komende editie heeft wel te maken met beperkingen. “Maar dat mag de pret niet drukken”, licht voorzitter Petra Makkes toe. “De ruimte voor ons is echter beperkt. Door de aanleg van een nieuw kunstgrasveld op het sportcomplex kunnen we niet over alle velden beschikken. Ook het trainingsveld is niet beschikbaar om een grote feesttent te plaatsen. Omdat we zoveel mogelijk teams en voetballers in actie willen laten komen, spelen we deze editie alleen maar 7×7 wedstrijden. Dan kunnen we op één veld twee wedstrijden tegelijk spelen. Zo is er geen beperking in het aantal teams en deelnemers. Voor de feestavonden wijken we uit naar Sporthal de Beemden.”

Poule-indeling bekend op Koningsdag

De voorbereidingen voor het Bedrijvenvoetbal zijn in volle gang. Aan het bedrijvenvoetbal doen ongeveer 500 voetballers mee en de feestavonden trekken meer dan 1.000 bezoekers. Bedrijven kunnen zich aanmelden via secretaris@bedrijvenvoetbal.com De inschrijving voor teams sluit op maandag 25 april. Op woensdag 27 april wordt de poule-indeling bekend gemaakt bij het ‘t hotel Gemeentehuis.

De feestavonden zijn dit jaar in Sporthal de Beemden. Daarmee is de overlast voor de omwonenden tot een minimum beperkt.

De vrijdagavond wordt een ouderwetse Hollandse avond met veel meezingers. The Great Piano’s, Jannes en Burdy komen optreden. Op de zaterdag kleurt partyband Black Tie Monkey Squad de avond en verzorgt de bekende rapper Donnie een speciaal optreden. Kaarten voor beide feestavonden zijn in de voorverkoop verkrijgbaar na Koningsdag bij Primera de Gele Klap in Bedum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.