Ezinger Pieter Bosma nieuwe dirigent brassband Constantijn Huygens

APPINGEDAM – Leden en bestuur van Brassband Constantijn Huygens maken met trots bekend dat Pieter Bosma per 1 januari 2022 is aangesteld als nieuwe dirigent van de band uit Appingedam.

De veertigjarige Pieter Bosma is woonachtig in Ezinge. Hij studeerde psychologie aan de RUG en hafabra-directie bij Alex Schillings aan het ArtEz Conservatorium in Zwolle. De Ezinger is tevens dirigent van fanfareorkest Excelsior te Oosterhesselen en een tweetal koren. Hij volgt Richard Visser op die na een periode van 15 jaar vorig jaar afscheid nam van de band.

De Damster brassband verwacht met Pieter Bosma een verdere groei van de vereniging in te kunnen zetten. Om die groei te realiseren heeft het orkest vorig jaar een nieuwe strategie bepaald. Vier keer per jaar wordt een grotere activiteit geprogrammeerd waarin het orkest maximaal tot zijn recht komt. Denk bijvoorbeeld aan het NBK, DBOC en grotere concerten.

Om hun ambities waar te maken zijn de Damsters op zoek naar uitbreiding van de band. Lijkt het jou een uitdaging om deel te zijn van een tradi tie van bijna 125 jaar? Meld je dan aan via info@bbch.eu of de FaceBook-pagina www.facebook.com/bbchappingedam.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !