Het Hogeland Loopt voor Geluk

HET HOGELAND – In 2021 maakte KWF bekend dat als gevolg van corona ze gingen stoppen met de Samenloop voor Hoop evenementen. Daarom heeft de organisatie van de afdeling Hogeland een alternatief gezocht én gevonden: een wandelevenement, waarbij geld zal worden ingezameld voor één van de onderzoeksdoelen tegen kanker. Deze onderzoeksdoelen worden door de medische adviesraad van de Maarten van der Weijden Foundation geselecteerd.

“We maken dus een doorstart. Op 9 juli 2022 organiseren we Het Hogeland Loopt voor Geluk op het Geert Reinders Sportpark in Winsum. Dit evenement is voor en door inwoners van Het Hogeland” laat Ineke Bonder namens de organisatie weten.

Lopen voor Geluk is een 12-uurs wandelestafette, waarbij deelnemers in teams met elkaar lopen en elkaar aflossen. Van elk team moet altijd minimaal één persoon aan het wandelen zijn op het parcours dat uitgezet wordt. Er zijn naast het wandelevenement ook andere activiteiten, zoals sfeervolle muziek, marktkraampjes en activiteiten voor de jeugd.

Ineke: “We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en kan bijdragen aan dit evenement. We vieren het leven! En we staan stil bij de mensen die niet het geluk hebben gehad te genezen van kanker.”

In de gemeente Het Hogeland wordt de allereerste editie van Lopen voor Geluk georganiseerd. Voor zowel bezoekers als de deelnemers hopelijk een onvergetelijk evenement. De insteek is dat uit elke dorp van de gemeente Het Hogeland één team deelneemt aan Lopen voor Geluk en dat de teams zich SAMEN inzetten tegen kanker en geld ophalen voor kankeronderzoek. Daarnaast hoopt de organisatie dat dit evenement de onderlinge saamhorigheid in de gemeente te vergroten en versterken.

Op 9 maart a.s. vond de kick off plaats met uitleg over het evenement en hoe de teams zich aan kunnen melden om mee te doen aan dit wandelevenement. Iedereen die geïnteresseerd is en meer zou willen weten over het evenement of mee wil doen aan het evenement Lopen voor Geluk kan mailen naar hethogeland@mvdwfoundation.nl.

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.