GemeenteBelangen en PvdA trekken gelijk op in volgende stappen informatie- en formatieproces

HET HOGELAND – De formatie van het nieuwe college van gemeente Het Hogeland gaat een nieuwe fase in. GemeenteBelangen had op woensdag 23 maart informerende gesprekken met alle politieke partijen van de gemeente.  De conclusie van die gesprekken is dat de partij samen met de PvdA de volgende fases van het informatie- en formatieproces ingaat. Eltjo Dijkhuis en Mariëtte de Visser praten komende week samen verder met een aantal politieke partijen.

De informerende gesprekken waren positief en opbouwend. De partijen spraken over de overeenkomsten en verschillen tussen de partijprogramma’s en vooral ook over de bestuurs- en bestuurderskracht. GemeenteBelangen en PvdA kwamen tot de conclusie dat zij grote overeenkomsten hebben in hun programma en hun visie op de bestuursstijl voor gemeente Het Hogeland. Daarom trekken beide partijen gelijk op in de volgende stappen van het informatie- en formatieproces.

Hiermee ontstaat een basis voor een nieuwe coalitie. Deze basis moet verder aangevuld worden. En daarover gaan Mariëtte de Visser en Eltjo Dijkhuis komende week in gesprek met een aantal politieke partijen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.