Korfballers DWA/Argo spelen na twee keer winst play-offs voor promotie

WINSUM – Afgelopen donderdag en afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hun laatste twee partijen van de reguliere zaalcompetitie. Donderdag werd de cruciale ontmoeting met concurrent Olympia in een spannende pot gewonnen met 15-14 en zaterdag werd in Beilen van rode lantaarndrager Vitesse gewonnen met 14-17. Door deze resultaten is DWA/Argo nu zeker van nog twee extra play-off wedstrijden om promotie. Die worden gespeeld op 9 en 16 april. Wie de tegenstander wordt is nog niet bekend. De winnaar van dat tweeluik speelt volgend jaar een klasse hoger.

Donderdag moest DWA/Argo zoals gemeld eerst aantreden tegen Olympia. Dit duel was uitgesteld vanwege corona. De ploeg uit Twijzel bleek eerder al een taaie tegenstander, want in Buitenpost werd het enkele weken geleden 10-10. Met wederom trainer André Pettinga als invalcoach voor de afwezige Leo Schuuring speelde DWA/Argo een betere partij dan in de eerste ontmoeting. De ploeg had in het gehele duel het initiatief, maar kon nooit echt afstand nemen van de Friezen. Via 4-1 en 5-4 was het bij rust 6-5 voor de thuisploeg. Ook na rust bleven de gasten uit Twijzel steeds aanhaken. Na 9-7 en 11-9 kwam Olympia beide keren op gelijke hoogte. Ook bij 12-12 was het nog altijd niet zo dat het definitieve gaatje geslagen kon worden. Pas vlak voor tijd wisten Natasja Schuuring en Tom van der Laan met rake schoten een voorschot te nemen op de winst. Toen even later na de aansluitingstreffer van Olympia ook Sanne Schuuring van afstand haar vijfde treffer maakte, was de overwinning bijna niet meer te missen. Hoewel Olympia in de laatste minuut nog wel voor 15-14 zorgde, bleef het daarbij. Met deze uitslag kwam Olympia op het zelfde aantal verliespunten te staan en kon DWA/Argo met een gerust gevoel naar de laatste wedstrijd uitkijken.

Die wedstrijd was zaterdag tegen Vitesse in Beilen. De allereerste ontmoeting met de Drenten werd begin februari met ruime cijfers gewonnen door DWA/Argo, namelijk 29-11. De insteek was om zaterdag ook het doelsaldo nog even goed op te krikken tegen Vitesse, want dat kon voor de rangordebepaling in de eindstand nog van belang zijn. Het bleek echter in Beilen niet allemaal zo soepel te gaan als verwacht. Het nog puntloze Vitesse wilde zich niet weer zo gemakkelijk naar de slachtbank laten leiden en gaf dapper tegenstand. DWA/Argo dat nu wel met coach Leo Schuuring aantrad had duidelijk niet de scherpte, zoals in het eerste duel, en leek ook de wedstrijd van twee dagen eerder tegen Olympia nog in de benen te hebben. Twan Eshuis, speler van A1, startte in de basis, omdat Nick Brandsma nog altijd geblesseerd was. DWA/Argo kampt bovendien met nog vier andere blessures bij de heren van de selectie, waardoor er teruggevallen moest worden op een speler van A1. Eshuis speelde overigens een verdienstelijk basisdebuut en pakte daarbij een goaltje mee. Uiteindelijk slaagde DWA/Argo er na een 7-8 ruststand in om in de tweede helft een klein gaatje te slaan. Na 12-12 maakte aanvoerster Natasja Schuuring met twee treffers een gaatje naar 12-14 en Sanne Schuuring (met twee treffers) en Ole Smedema zorgden ervoor dat de winst over de streep werd getrokken. De eindstand werd 14-17.

Doordat WSS op zondag met 18-12 van Olympia wist te winnen, eindigt DWA/Argo nu als eerste in de poule. DWA/Argo moet nu op 9 en 16 april aantreden tegen de nummer twee uit de andere 3e klasse. Dat zal DTS uit Surhuizum of Leeuwarden zijn. Deze teams spelen op 2 en 3 april hun laatste wedstrijden, waarna de definitieve rangorde bepaald kan worden. Duidelijk is wel dat het eerste duel bij de tegenstander gespeeld wordt en de return tegen dezelfde ploeg wordt dan op 16 april in Winsum gespeeld. De exacte aanvangstijd wordt nog bepaald.

Scores DWA/Argo tegen Olympia: Sanne Schuuring (5), Tom van der Laan (4), Ole Smedema (2), Yvonne Schuuring (2), Natasja Schuuring (1), Erwin Jeuken (1).

Scores DWA/Argo tegen Vitesse: Tom van der Laan (4), Sanne Schuuring (4), Natasja Schuuring (3), Jildau Smedema (2), Twan Eshuis (1), Yarin Smedema (1), Ole Smedema (1) en Sam Pestoor (1).

Eindstand

DWA/Argo      6-9

WSS               6-8

Olympia          6-7

Vitesse           6-0

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.