Start sloopwerkzaamheden voormalige bakkerij in Uithuizen

UITHUIZEN – In Uithuizen wordt druk gewerkt aan verschillende projecten binnen het Centrumplan Uithuizen. Dat plan moet de functie en de uitstraling van het centrum verder versterken. Gisteren, 28 maart, is begonnen met een heel zichtbaar onderdeel: de sloop van het leegstaande pand van de voormalige bakkerij en de daarachter gelegen woning aan de Schoolstraat. Deze panden in vervallen staat maken plaats voor de ontwikkeling van het gebied tussen de Hoofdstraat Oost en de Schoolstraat. Hier komt een nieuwe, uitgebreide Albert Heijn met een nieuw ingericht parkeerterrein.

In mei 2021 ondertekenden wethouder Eltjo Dijkhuis en supermarktondernemer Erik Banus een intentieovereenkomst tussen de gemeente en de Albert Heijn in Uithuizen. Uitgangspunt is samen te werken aan de ontwikkeling van het gebied tussen de Hoofdstraat Oost en de Schoolstraat. Een belangrijk onderdeel is de nieuwbouw en uitbreiding van de bestaande Albert Heijn. Om dit te kunnen uitvoeren, gaan de gebouwen van voormalige bakkerij De Boer nu verdwijnen. De Kerkstraat verdwijnt op een later moment. Dit gebeurt pas na de vaststelling van het bestemmingsplan. Gemeente Het Hogeland investeert in de toekomst en leefbaarheid van de dorpen in haar gemeente. De dorpen die ook een regiofunctie hebben, dat wil zeggen dat inwoners uit de omliggende dorpen daar veel van hun (dagelijkse) boodschappen doen, worden nog eens extra versterkt vanuit de centrumplannen. Deze ontwikkelingen zijn passend bij de ‘versterking van vitale dorpen binnen gemeente Het Hogeland’ zoals vastgesteld in het collegeprogramma.

De gemeente werkt samen met de Handelsvereniging Uithuizen aan het centrumplan Uithuizen. Naast het project Schoolstraat bestaat het plan uit de al uitgevoerde herinrichting van de Blink en de plannen voor de herinrichting van het gebied rond het Molenerf. Doel is om een sterke verbinding te maken tussen de verschillende winkelgebieden zodat bezoekers langer blijven in een toegankelijk en aantrekkelijk centrum.

Naast Uithuizen worden ook de functionaliteit en uitstraling van de centra van Bedum, Leens, Uithuizermeeden en Winsum in de gemeente versterkt.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.