Vier koninklijke onderscheidingen voor Hogelandse politici

UITHUIZEN – Maandag 28 maart reikte burgemeester Henk Jan Bolding van gemeente Het Hogeland vier koninklijke onderscheidingen uit. Dit vond plaats tijdens de laatste vergadering van de huidige gemeenteraad van Het Hogeland, waarin afscheid werd genomen van de raadsleden die niet terugkeren in de raad.

Wethouder Theo de Vries ontving een onderscheiding evenals raadsleden Rudmer Veenwijk, Attje Waal – van Seijen en Jan van de Wal. Ze zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat zij hun raadslidmaatschap minimaal 12 jaar hebben vervuld.

Op de foto’s v.l.n.r. Theo de Vries, Attje Waal – van Seijen, Jan van de Wal en Rudmer Veenwijk en hun partners.

Tien raadsleden komen niet terug in de nieuwe raad

Joop Bergman van die voor ONS Hogeland in de raad zat nadat hij met de SP brak. Mädi Cleerdin van de PvdA. Zij was eerder farctievoorzitter in de gemeenteraad van De Marne. Gerke Kersaan was van maart 2010 – april 2016 raadslid in Winsum. Daarna van september 2017 – januari 2019 nog eens drie jaar Winsum. Daarna was hij als waarnemend voorzitter lid van de raad van het Hogeland voor GemeenteBelangen.

Mariska Markhorst zat voor GroenLinks van januari 2019 tot heden in de raad. Jan Willem Nanninga van de PvdA was vanaf maart 2010 – januari 2019 fractievoorzitter in Winsum (fractievoorzitter) en fractievoorzitter in Het Hogeland. Rudmer Veenwijk van het CDA  was van maart 2010 – januari 2019 raadslid in de gemeente De Marne gevolgd door dat van Het Hogeland. Jakob de Vries van het CDA was van april 2018 – januari 2019 raadslid in Bedum en daarna in Het Hogeland. Attje Waal – van Seijen was statenlid van de provincie Groningen, raadslid van De Marne, weer statenlid, dan raadslid en sluit de politieke loopbaan af met het raadslidmaatschap Het Hogeland. Jan van de Wal was van 2002 tot heden voor het CDA raadslid in Eemsmond en Het Hogeland. Harry Woltjer was van 2002 raadslid voor de ChristenUnie in Eemsmond en Het Hogeland.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.