Na oost, zuid en west van Het Hogeland, nu ook glasvezel voor Winsum

Na het oostelijke, zuidelijke en het westelijke gedeelte van de gemeente Het Hogeland kiest ook Winsum voor glasvezel van DELTA Fiber Netwerk.  Nu gebleken is dat er voldoende animo is in Winsum worden alle woningen voorzien van een gratis glasvezelaansluiting. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dit nog zonder extra kosten voor de aansluiting doen tot 11 mei 2022.

Aanmelden zonder kosten kan nog tot 11 mei 2022

Tijdens de aanleg komt DELTA Fiber Netwerk ook langs woningen, waarvan bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Ook deze woningen wil DELTA Fiber Netwerk alvast aansluiten op het glasvezelnetwerk. Op deze manier zijn alle woningen direct klaar voor de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open. Inwoners kunnen gebruik maken van een glasvezelaansluiting, als een glasvezelabonnement afgesloten wordt.

Om de aanleg te vieren hebben de inwoners van Winsum nog tot 11 mei de tijd om zich aan te melden voor een gratis glasvezelaansluiting. Een abonnement voor tv, internet en/of telefonie kan afgesloten worden bij één van de volgende telecomaanbieders: Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl. Doen zij dit vóór 11 mei, dan hoeven aanmelders geen aanleg- en aansluitkosten à €650,- te betalen.

Inzet lokale ambassadeurs, verkopers en verenigingen

Marcel Rijpstra, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “We zijn blij en trots dat we na Oost, Zuid en West kunnen melden dat er ook in Winsum glasvezel komt. Als ook de campagne in de laatste kleinere kernen van Het Hogeland succesvol wordt afgerond op 11 mei, betekent dit glasvezel voor 48 kernen van Het Hogeland! Met nog precies zes weken te gaan gaat het ook daar de goede kant op qua aanmeldingen. Aan het einde van de totale campagne van Het Hogeland gaan we de kern die het hoogste percentage heeft gehaald uitgebreid feliciteren met een nog nader te bepalen event. Uiteraard danken wij wederom alle lokale verkopers, verenigingen en ambassadeurs die zich hebben ingezet voor het belang van glasvezel.“

Schouw en aanleg

Voor we gaan aanleggen wordt er geschouwd. Een schouw betekent dat de aannemer bij de inwoners langskomt om te kijken waar de aansluiting in huis komt. De woningschouwer zal zich altijd legitimeren met een ID-pas. De planning is dat de aannemer nog dit jaar zal starten met de voorbereidende werkzaamheden voor de schouw en aanleg.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Alle inwoners uit Winsum worden binnenkort persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws. In de komende maanden volgt informatie over het verdere verloop van de schouw- en de aanlegwerkzaamheden.

Kijk voor meer informatie op gavoorglasvezel.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.