Voorstelling jongerentheater: Macbeth

WINSUM – Op zaterdag 9 april (aanvang 19.30 uur) en 10 april (14.30 uur) wordt in de Blauwe Schuit in Winsum een bijzondere uitvoering van Macbeth, het beroemde toneelstuk van William Shakespeare, gespeeld. Voor het eerst sinds het “begin van corona” kunnen de jonge theatermakers van Cultuurcentrum Hogeland (voorheen Theaterschool Wonderboom) weer voor publiek op de planken.

Koning worden is een makkie, koning blijven is de kunst… In Schotland is legeraanvoerder Macbeth op de terugweg van een bloederige oorlog, als hij op de heide een aantal heksen tegenkomt. Zij doen drie voorspellingen die het leven van Macbeth op zijn kop zetten. Samen met zijn vrouw besluit hij het lot een handje te helpen en neemt de bloederigste weg naar de top.

Macbeth van de Jongerenproductiegroep van Cultuurcentrum Hogeland laat het verhaal zien van een man die, verblind door macht, er alles aan doet om koning te worden en te blijven. Maar daarvoor betaalt hij een hoge tol.

Toegang vrij

De toegang voor de beide voorstellingen is vrij. Vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen is reserveren wel noodzakelijk. Dat kan door een mail te sturen naar kantoor@cultuurcentrumhogeland.nl. Vermeld dan alstublieft naar welke van de twee voorstellingen u wilt, en met hoeveel personen u komt.

Gemaakt en opgevoerd door jongeren

De regie en toneelbewerking is in handen van theaterdocent Anniek Akkerman. De jonge acteurs zijn Boudewijn Das, Iris Das, Hannah Diekstra, Julia van Dijk, Myrthe Holwerda, Leonie Hut, Jesse Martini, Hilde van der Mark, Jolien Terpstra. Zij vormden dit cursusjaar de jongerenproductiegroep van Cultuurcentrum Hogeland.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.