Opening molen Mensingeweer met Pasen

MENSINGEWEER – Eerste en tweede Paasdag 17 & 18 april zal molen Hollands Welvaart in Mensingeweer voor het seizoen 2022 gelukkig weer muzikaal worden geopend. In maart werd in de provincie Groningen het 50 jarig bestaan van het  Molenaars Gilde in Nederland gevierd: op de Hollands Welvaart met lekkere gortproeverijen.

Van Pasen t/m de herfstvakantie is de fraaie koren- en pelmolen uit 1855 te bezichtigen op molen- en zondagen van 11.00 – 17.00 uur en op afspraak. De molenaar draait de wieken en geeft uitleg. Vanaf de stelling kijk je bij helder weer van Stad tot Wad. Op de begane grond met terras is in koffie- en theeschenkerij ‘IN DE MALLE MOLEN’ taart en poffert verkrijgbaar uit eigen bakkerij.

Op 1e paasdag  zal ‘Tria Martina’ uit Eenrum e.o. vanaf 13.00 uur de molen vullen met swingende klanken. Op 2e paasmiddag is streektaal trio ‘Magwel’ de sfeerverhoger. Met de kweern = handmolen is het mogelijk zelf graan te malen. En natuurlijk doet molen Hollands Welvaart ook mee met de landelijke recordpoging molens draaien op zaterdag 9 april tussen 11.00-12.00 uur. Zie ook www.molenmensingeweer.com

Activiteiten april bij molen Hollands Welvaart, voor de flyer klik hier

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.